Grybautojai atsidūrė Rusijoje

grybaujaDu grybus rinkę Šakių rajono gyventojai pasiklydo miške ir netyčia atsidūrė Rusijos teritorijoje. Pažeidėjai atsipirko bauda ir buvo perduoti VSAT pareigūnams.

Nuotr. Šakių rajono gyventojas ir nepilnametis jo sūnus pasiklydo grybaudami ir kirto Lietuvos - Rusijos sieną.


Ketvirtadienį vakare Ramoniškių pasienio kontrolės punkte įvyko Kaliningrado srities ir Lietuvos sienos apsaugos tarnybų pareigūnų susitikimas. Jo metu kaimyninės šalies pasieniečiai VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnams perdavė du Lietuvos piliečius.

Paaiškėjo, kad 34 metų Šakių rajono gyventojas ir nepilnametis jo sūnus grybavo netoli Rusijos ir Lietuvos valstybės sienos. Vyras paaiškino, kad jiedu pasiklydo ir nesugebėjo rasti kelio atgal prie palikto automobilio. Kad yra Rusijoje šakiečiai suprato tik tada, kai juos sulaikė kaimyninės šalies pasieniečiai.

Už valstybės sienos pažeidimą dėl neatsargumo kaimyninės šalies pareigūnai lietuviams skyrė 5 tūkstančių rublių (415 litų) baudą ir tą pačią dieną perdavė Pagėgių rinktinės pasieniečiams. Pažeidimą kaimyninėje valstybėje padariusiems šakiečiams jokia atsakomybė Lietuvoje negresia. Jiems leista vykti į namus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.