Pernai rajone sumažėjo gaisrų

gaisrasPraėjusiais metais rajone kilo 46 gaisrais mažiau nei 2009 metais. Džiugina ir tai, kad jau dveji metai iš eilės gaisruose  nežuvo nė vienas žmogus.

Nuotr. Praėjusiais metais registruota 10 padegimų, tai keturiais atvejais daugiau nei 2009 metais.


Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas informavo, kad praėjusiais metais gaisringumas rajone gerokai sumažėjo. 2010 metais rajone iš viso kilo 79 gaisrai (46 gaisrais mažiau nei 2009 metais). Pavyzdžiui, 2006 metais buvo kilę net 163 gaisrai, 2002 metais – 161, 2005 metais – 114. ypač džiugina ir tai, kad jau dveji metai iš eilės gaisruose nežūsta žmonės, kai tuo tarpu 2008 metais tokių atvejų buvo net 5.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir praėjusiais, dažniausia gaisrų priežastis  - neatsargus žmonių elgesys. 2010 metais dėl to kilo 26 gaisrai. Nors anksčiau dėl neatsargaus rūkymo kildavo apie 20 – 30 gaisrų per metus, pernai dėl šios priežasties rajone buvo kilę tik 4 gaisrai. Praėjusiais metais 12 gaisrų kilo dėl elektros prietaisų įrengimo taisyklių pažeidimo, 11  dėl krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimo, tad akivaizdu, kad visgi pats žmogus bei jo neatsakingas požiūris sukelia daugiausiai nelaimių. Praėjusiais metais registruota daugiau padegimų. Jų užfiksuota 10. 2009 metais padegimų buvo 6, 2008 metais – 4, 2007 metais – 2.
 
Jau ne vienerius metus iš eilės dažniausiai gaisruose nukenčia ūkiniai pastatai. Pernai liepsnojo 28 pagalbiniai ūkio pastatai, 2009 metais – 26, 2008 metais 19. Praėjusiais metais antras pagal dažnumą gaisrų objektas – transporto priemonės, kurios degė 15 kartų. Gyvenamieji namai pernai liepsnojo12 kartų. Gerokai sumažėjo degančių pievų. Pavyzdžiui, 2009 metais pievos degė 31 kartą, o pernai kilo 10 tokių gaisrų. Sąvartynai ir atliekos degė 8 kartus. Dėl žaibo iškrovos rajone praėjusias metais kilo vienas gaisras. Daugiausiai gaisrų pernai buvo balandžio ir liepos mėnesiais (atitinkamai 15 ir 11), mažiausiai – rugsėjį (3). Daugiausiai gaisrų pernai kilo penktadieniais.

Gaisringumas skirtingose seniūnijose taip pat nevienodas. 2010 metais daugiausiai gaisrų kilo Šakių (12), Lukšių (11), Kidulių (8) seniūnijose. Po vieną gaisrą buvo Plokščių, Sintautų ir Slavikų seniūnijose. Nė vienas gaisras praėjusiais metais nekilo vienintelėje Žvirgždaičių seniūnijoje.

Kaip rodo statistika, daugelio gaisrų buvo galima išvengti, tad ugniagesiai gyventojus ragina būti dar atsargesniais ir budresniais, saugoti savo turtą, naudoti tvarkingus įrenginius. Atsakingai elgdamiesi, tikėtina, kad kitais metais džiaugsimės dar mažesniu gaisrų skaičiumi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.