Nemune nuskendo automobilis, liepsnojo gyvenamieji namai

auto_vandenyjePraėjusi savaitė Šakių ugniagesiams gelbėtojams buvo įtempta. Jiems teko gesinti du įsiplieskusius gaisrus bei traukti įlūžusį automobilį.

Nuotr. Automobilis įlūžo, kai jo savininkas sumanė pasivažinėti ant užšalusios ištvinusio Nemuno lankos.

Vasario 15 dieną, apie 12 val., gautas pranešimas, kad Tuopų g. 14, Išdagų kaime, dega gyvenamasis namas. Atvykus į vietą, iš po čerpėmis dengto medinio gyvenamojo namo stogo kilo dūmai. Gaisro metu išdegė pusė mansardinio aukšto, gesinimo metu nuardyta apie 20m² stogo čerpių. Visas pirmas aukštas ir jame buvęs namų turtas sulietas vandeniu. Namas buvo baigiamas įrenginėti.

Vasario 18 dieną, apie 16.40 val., degė dar vienas gyvenamasis namas Lukšių seniūnijoje, Sabinės kaime. Atvykus į įvykio vietą medinis vieno aukšto ruberoidu dengtas namas ir medinis sandėliukas jau buvo sudegę. Taip pat jau liepsnojo medinio tvarto galas, kuris užsidegė nuo degančio namo. Pavyko išgelbėti šalia stovėjusius tris medinius pagalbinius pastatus. Žmonių gaisro metu sodyboje nebuvo, todėl pranešimas apie gaisrą gautas pavėluotai. Sodybos savininkė laikinai gyvena Marijampolėje. Gaisro metu sudegė namas su jame buvusiu turtu, sodybą prižiūrinčio asmens dokumentai, taip pat sudegė sandėliukas su smulkiais namų apyvokos daiktais, apdegė sienos ir stogo danga. Gaisras kilo nuo netvarkingos gyvenamojo namo elektros instaliacijos.
 
Vasario 19 dieną, 10 val. 20 min., gautas pranešimas apie tai, kad Kriūkų miestelio ribose, ištvinusio Nemuno lankoje, įlūžo ir nuskendo automobilis „Ford Escort“. Atvykus į vietą nustatyta, kad automobilis paniręs po ledu apie 30 metrų atstumu nuo kranto. Kaip informavo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas, panaudojus grandininius pjūklus buvo išpjautas ledas. Marijampolės APGV 1 komandos narai, panirę po vandeniu, prie nuskendusio automobilio užkabino lyną ir 1992 metų laidos lengvasis automobilis buvo išvilktas į krantą. Automobilis įlūžo vasario 18 d., kai jo savininkas važinėjo ant užšalusio Nemuno ištvinusios lankos. Kriūkiečiui bus pritaikyta bauda už specialiųjų žemės, miško naudojimo sąlygų pažeidimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.