Ministras ragina apsiginkluoti kantrybe

Pastaruoju metu apie Kaliningrado kariniame poligone vykdomus sprogdinimus ir nuo jų kenčiančius Šakių bei Vilkaviškio rajonų gyventojus viešai prabilo respublikinė spauda ir televizija. Kaip rašo naujienų portalas Alfa, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis prašo Lietuvos – Kaliningrado srities pasienyje gyvenančių žmonių kantrybės, nes iki šiol nesiliauja kaimyniniame Kaliningrade sprogdinimai, kurie didelių nepatogumų kelia pasienio gyventojams.

Naujienų portalas „Alfa“ rašo, kad praėjusį ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu ministras pareiškė: „Prašyčiau gerbiamų pasienio gyventojų kurį laiką apsiginkluoti kantrybe, o mes darome, ką galime“. Kaip žinia, jau geras pusmetis kaip pasienio ruožo gyventojai kenčia nuo kaimyniniame Kaliningrade, 25 km ruože įsikūrusiame kariniame poligone, nuolat drioksinčių sprogdinimų. Pavyzdžiui, Kudirkos Naumiesčio gyventojai pastebi skylančias namų sienas, nuo sprogimų bangos drebančius langus. Praėjusią savaitę sprogimų būta tokių stiprių, kad vieno sprogimo metu iškrito net laiptinės langas. Rusijos užsienio reikalų ministerijos Kaliningrade atstovai, anot Lietuvos diplomatų, apie tai informuoti, tačiau atsakymo kol kas nesulaukta.

„Alfos“ pateiktame pranešime rašoma, jog Premjeras Andrius Kubilius pažadėjo, kad šis klausimas bus aptartas bei ieškoma atitinkamų sprendimų. „Tai iš tiesų yra jau ne mūsų, o mūsų kaimynų, su kuriais kartais sunku tokiais klausimais susitarti, reikalai“, – sakė vyriausybės vadovas.

Užsienio reikalų ministras A. Ažubalis aiškino, kad šį klausimą bandoma spręsti jau gerą pusmetį, tačiau be rezultatų, kadangi „tai sudėtingas kaimynas“. „Ir ministerija nemiega, ir mūsų generalinis konsulas ne kartą kreipėsi, ir dvišaliuose susitikimuose šis klausimas buvo ne kartą keltas. Bet paaiškinimas yra ganėtinai formalus, kad jie turi daug senų sprogmenų ir jie nemato kito kelio, kaip juos naikinti. Juoba kad vežimas būtų labai brangus ir pavojingas“, – dėstė ministras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.