Rajono pasienyje su Kaliningradu buvo sulaikyti keturi jurbarkiečiai

pasienisPasienyje su Rusija, Šakių rajono teritorijoje, Pagėgių rinktinės pareigūnai sulaikė keturis jurbarkiečius ir kontrabandos gabenimui pritaikytą automobilį. Manoma, kad ketveriukė laukė iš Rusijos atgabento cigarečių krovinio.

Nuotr. Jurbarkiečiams priklausęs automobilis „Audi 100“, paruoštas kontrabandai vežti, buvo konfiskuotas pasieniečių. Automobilis laikinai saugomas VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardoje.


Ketvirtadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai termovizorine įranga stebėjo valstybės sienos prieigas Slavikų kaimo ribose, Šakių rajone. VSAT pareigūnai užfiksavo, kaip tamsoje prie Šešupės, kuria eina Lietuvos siena su Rusija, priartėjo keturi asmenys. VSAT pareigūnai užfiksavo, kaip jie lūkuriuodami kalba telefonu, o vėliau pajuda atgal į Lietuvos gilumą.

Netrukus paaiškėjo, kad ketveriukė eina 3 km nuo sienos palikto automobilio „Audi 100“ link. Sėdę į automobilį vyrai pradėjo važiuoti, tačiau netrukus Šakių rajono Būtviliškių kaimo ribose juos sustabdė pasieniečiai. Vairuotojas nebandė sprukti nuo pasieniečių, tačiau paaiškėjo, kad šis 27-erių jurbarkietis neturi transporto priemonės dokumentų. Vienas keleivių, 23-ejų Jurbarko gyventojas, neturėjo pasienio ruože privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Apžiūrėję automobilį „Audi 100“ Pagėgių rinktinės pasieniečiai jame rado diržus su kabliais – tokius savadarbius įnagius paprastai kontrabandininkai panaudoja cigarečių dėžėms nešti. Automobilyje nebuvo galinių sėdynių – nelegalių rūkalų gabenimu užsiimantys asmenys jas dažnai išima, kad tilptų kuo daugiau dėžių. „Audi 100“ buvo atjungti galiniai žibintai – toks triukas pasieniečiams irgi gerai žinomas, kai kontrabandininkai tamsoje stengiasi būti kuo mažiau matomi juos persekiojantiems VSAT pareigūnams. Be to, buvo sulaužyta ir automobilio užvedimo spynelė.
 
VSAT pareigūnai už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą 23-ejų vyrui pradėjo administracinės bylos teiseną, medžiagą dėl to, kad vairuotojas neturėjo dokumentų perdavė Šakių policijai. Automobilis laikinai saugomas VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardoje. Visi keturi jurbarkiečiai yra gerai žinomi ir anksčiau ne kartą jau yra įkliuvę pasieniečiams. Šįkart VSAT pareigūnai juos po apklausos paleido.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.