Nubaustas už apgaulės būdu įgytą svetimą turtą

Šakių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo Lumpėnų kaimo, Pagėgių sav. gyventojo Andriaus Vaičkos  (gim. 1988 m.) bylą, kurioje jis kaltinamas apgaulės būdu įgijęs elektroninės mokėjimo kortelės patvirtinimo duomenis, kuriais pasinaudojo neteisėtai inicijavęs finansinę operaciją  - paskolos paėmimą.

Praėjusių metų kovo mėnesį A.Vaička telefonu apgaulingai žadėdamas I.A., gyvenančiai Šakių rajone, Gotlybiškių kaime, į jai priklausančią banko sąskaitą pervesti 1000 litų, įtikino atsiųsti jai priklausančios sąskaitos  numerį, prisijungimo prie banko sąskaitos kodus ir slaptažodžius.

Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, kaltinamasis neteisėtai inicijavo financinę operaciją  - 500 litų paskolos paėmimą I.A.vardu iš UAB SMScredit.lt, tačiau bendrovė paskolos nesuteikė dėl I.A. turimų neįvykdytų finansinių įsipareigojimų.

Nepavykus sandėriui, A.Vaička tuo pačiu būdu bandė apgauti kitą Šakių rajone, Duobiškių kaime gyvenančią moterį. Panaudodamas jos pateiktus duomenis, neteisėtai inicijavo 500 litų paskolos paėmimą J.M. vardu iš UAB SMScredit.lt ir pinigų pasisavinimą, taip apgaule įgydamas svetimą turtą ir padarydamas J.M. turtinę žalą.
Rajono apylinkės teismas A.Vaičką pripažino kaltu, visiškai patenkino J.M. civilinį ieškinį 650 litų turtinės žalos atlyginimui ir kaltinamąjam skyrė  1 metus ir 3 mėnesius laisvės atėmimo, tačiau tai ne galutinis sprendimas, kadangi ir kituose rajonuose kaltinamasis padarė tokio pat pobūdžio nusikaltimų.

Nuosprendis neįsiteisėjęs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.