Už įžeidinėjimus vilkaviškiečiui gresia bauda

Pasieniečius įžeidinėjusiam ir išplūdusiam Vilkaviškio rajono gyventojui bus skiriama bauda arba administracinis areštas.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai Šakių rajono Turčinų kaime sustabdė 22-ejų metų Vilkaviškio rajono gyventojo vairuojamą automobilį „Audi A4“.

Kiek anksčiau Rusijos pusėje buvo pastebėtas įtartinas judėjimas, todėl spėta, kad šioje vietoje gali būti bandoma gabenti kontrabandą. Lietuvos pusėje pasieniečiai sustiprino patruliavimą ir asmenų kontrolę.

Sustabdytas vairuotojas pradėjo elgtis įžūliai, kai VSAT pareigūnai paprašė pateikti asmens ir automobilio dokumentus. Vyras puolė pasieniečius plūsti ir piktintis, kad jį esą pastarąją parą teisėsaugos pareigūnai tikrina jau trečią kartą. Jis net ir neslėpė, ką veikia pasienio ruože, pradėjo priekaištauti pasieniečiams, jog šie „trukdo dirbti“.

Net ir įspėtas Vilkaviškio rajono gyventojas nesiliovė nepagarbiai ir įžeidžiančiai kalbėti apie jį tikrinančių pareigūnų darbą.

Beje, šis asmuo dėl savo veiklos yra žinomas ne tik Pagėgių rinktinės pareigūnams, bet ne kartą baustas ir gretimos - Lazdijų rinktinės pasieniečių. Vyras pasienio ruože buvo įkliuvęs už nepaklusimą pareigūnams, kontrabandą, Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Šįkart Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai jam už VSAT pareigūno garbės ir orumo įžeidimą pradėjo administracinės bylos teiseną. Bylą nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Vilkaviškio rajono gyventojui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.