Policijos pareigūnai savo veiksmais įstatymo nepažeidė

skruibisBalandžio 4 dieną Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis pateikė faktais, o ne emocijomis pagrįstas policijos pareigūnų, kurie, pasak jo, kaip buvo skelbiama spaudoje ir televizijoje kai kur galimai, kitur galbūt, o kai kur jau ir tikrai pažeidė įstatymą, tarnybinio patikrinimo išvadas.

Nuotr. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Skruibis pranešė tarnybinio patikrinimo išvadą.

Vasario 18 dienos 14 –ajame „Draugo“ numeryje rašėme apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl mažametės sužalojimo, kurią galimai buvo sumušusi mama, ir dėl faktų tyrimo įvykusią mergaitės apklausą, kai ji iš Beržynų pagrindinės mokyklos buvo atvežta į Šakių apylinkės teismą. Iškilus klausimui, ar tai buvo teisėti policijos pareigūnų veiksmai, rašėme, kad, pasak vyriausiojo prokuroro Raimundo Vasiliausko, visi pareigūnų veiksmai buvo suderinti ir atlikti nepažeidžiant įstatymų. Tuo metu Vaiko teisių apsaugos kontrolierė teigė, kad konkrečius pareigūnų veiksmus ištirs Policijos departamentas.
 
Pasak M.Skruibio, vasario 19 dieną Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė kreipėsi į Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Kriminalinės policijos valdybą dėl Šakių rajono policijos komisariato pareigūnų veiksmų pagrįstumo ir teisėtumo įvertinimo, o vasario 24 dieną šis raštas buvo persiųstas į Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kuriame šis darbas buvo pavestas Vidaus tyrimo grupės vyresniajam tyrėjui Žilvinui Strumskiui, atliekančiam pareigūnų teisumo, neteisumo, tarnybinės drausmės pažeidimų išaiškinimą.

Kovo 25 dieną Tomas Ulpis, laikinai einantis Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas, savo parašu patvirtino Ž.Strumskio pateiktą tarnybinio patikrinimo išvadą, kurioje teigiama, kad Šakių rajono policijos pareigūnai, jokio tarnybinio pažeidimo nepadarė ir įstatymui nenusižengė. Apie tai bus informuota Vaiko teisių apsaugos kontrolės tarnyba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.