Teismo nuosprendis paskelbtas rajono medikams, valdininkui ir dviems „ligoniams“

Šiomis dienomis Marijampolės rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems rajono medikams, vienam valstybės tarnautojui bei dviems gyventojams dėl dokumentų klastojimo ir sukčiavimo.

Šiomis dienomis Marijampolės rajono apylinkės teisme baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pareikšti keturiems Šakių ligoninės medikams – tai Šakių poliklinikos gydytojai 53 metų Dalijai Kasparevičienei, Šakių ligoninės Vidaus bei nervų ligų skyriaus vedėjui 61 metų R. Kičui, Lukšių ambulatorijos gydytojui 55 metų Arimantui Pačengai, Plokščių ambulatorijos gydytojui 45 metų Rimantui Bagdonui. Be jų į teisiamųjų suolą sėdo „Sodros“ Šakių skyriaus inspektorius A. Konteikis bei du rajono gyventojai – J. Paplauskienė ir A. Dvilaitis, kurie buvo kaltinami valstybės tarnautojo papirkimu ir sukčiavimu. Du Šakių rajono gyventojai norėjo „nusipirkti“ neįgalumo grupes, tačiau afera buvo pastebėta ir pateko į teisėsaugos rankas. J. Paplauskienė ir A. Dvilaitis buvo nuteisti dvejiems metams nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant tokiam pat laikui.  

Už dokumentų klastojimą ir piktnaudžiavimą tarnyba medikams D. Kasparevičienei skirta 13 000, R. Bagdonui ir R. Kičui – po 15 600, A. Pačengai, kuris vienintelis teisme neneigė savo kaltės buvo skirta 7800 litų bauda. Baudas medikai turės sumokėti per metus.  
 
Griežčiausiai buvo nubaustas Šakių „Sodros“ darbuotojas A. Konteikis, kuris teisme savo kaltės nepripažino. Tačiau Marijampolės rajono apylinkės teismas jam skyrė ketverius metus nelaisvės. Teismas laisvės atėmimą skyrė atsižvelgdamas į tai, kad jis buvo nusikalstamų veikų iniciatorius, naudojosi kitų asmenų priklausomybe nuo jo pagal darbo funkcijas. Tokiam pat laikotarpiui jam atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje. Iš jo konfiskuota 2000 litų vertės turto. Teismo nuosprendžio skelbime A. Konteikis nedalyvavo, nes buvo paguldytas į ligoninę.

Ši baudžiamoji byla buvo tiriama keletą metų. 2006-2007 metais Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Marijampolės teritoriniame skyriuje buvo pastebėta, kad klastojami dokumentai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.