Kriminalai (2011-04-19)

Negandos
2011 m. balandžio 16 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas gelgaudiškietis V. P. (gim. 1938 m.). Jam medikai nustatė neaiškios kilmės komą, V. P. buvo išvežtas į Kauno klinikas. Pirminiais duomenimis nelaimėlis susižalojo krisdamas nuo laiptų , V. B. priklausančiame sodo namelyje, esančiame Šilgalių sodų bendrijoje.

Balandžio 17 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi pilietė D. M., (gim. 1964 m.), gyvenanti Striūpų kaime. Jai diagnozuota išorinio kulkšnelio lūžimas. Pirminiais duomenimis, D. M. balandžio 16 dieną namuose sumušė pažįstami asmenys.

Balandžio 17 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi Plokščių seniūnijos Jotyškių kaimo gyventojas R. R., (gim. 1970 m.). Jam diagnozuota šonkaulių lūžimai, įtariamas galvos smegenų sutrenkimas, veido, krūtinės, pilvo sumušimai. R. R. išvežtas į Kauno klinikas. Pirminiais duomenimis, R. R. Plokščių seniūnijos Kubilių kaime sumušė du pažįstami asmenys.

Balandžio 17 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas Plokščių kaimo gyventojas V. T., (gim. 1943 m.). Jam diagnozuota galvos sumušimas, smegenų sukrėtimas, ligonis paguldytas į sekimo palatą. Pirminiais duomenimis, V. T.  namuose sumuše pažįstami asmenys.

Vogė
Balandžio 16 dieną D. K. policijai telefonu pranešė apie durpių substrato ir serbentų sodinukų vagystę. D. K., gyvenanti J. Basanavičiaus gatvėje, Šakiuose, atvykusi į jai priklausantį aptvertą sodo sklypą, esantį sodų bendrijoje „Draugystė“, pastebėjo, kad iš sodo sklypo dingę penki maišai, po 250 l. durpių substrato ir du vienetai serbentų sodinukų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.