Šakių apylinkės prokuratūra – antroji pagal veiklos efektyvumą

prokuraturaBalandžio pirmąją savaitę buvo pristatytas teritorinių prokuratūrų ikiteisminio tyrimo veiklos efektyvumo per 2010 metus lyginamasis vertinimas, kurio metu prokuratūros buvo suskirstytos į 3 grupes pagal kompetenciją.

Pirmąją grupę sudarė 5 apygardų prokuratūros, antrąją – 5 didžiųjų miestų apylinkių prokuratūros, trečiąją – likusios 46 miestų ir rajonų apylinkių prokuratūros, tarp jų ir mūsų rajono prokuratūra, kuri pagal veiklos efektyvumą yra antroje vietoje, po Akmenės rajono apylinkės prokuratūros.

Pasak rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro Raimundo Vasiliausko, 2010 metų darbo rodikliai, palyginus su 2009 metais, išliko stabiliai aukšti, nes tiek 2009, tiek 2010 metais tarp 46 rajonų (miestų) prokuratūrų Šakių rajonas stabiliai yra antroje vietoje pagal veiklos ikiteisminiame tyrime efektyvumą. Tačiau kasmet didėja darbo krūvis. Jeigu 2008 metais darbo krūvis sudarė 2.1 balo, 2009 metais buvo 2.2 balo, tai 2010 metais išaugo iki 2.5 balo. Kauno apygardos teritorijoje, į kurią įeina 11 apylinkių prokuratūrų aukštesnis už Šakių rajono apylinkės prokuratūros darbo krūvį yra tik Kauno miesto apylinkės prokuratūros darbo krūvis.
 
Vertinant 46 rajonų apylinkių prokuratūrų veiklos rezultatus buvo atsižvelgta ir į veiklos kokybės rodiklį, t.y. nusikalstamomis veikomis padarytos turtinės žalos užtikrinimą. Jis mūsų rajono apylinkės prokuratūroje buvo užtikrintas visu 100 proc. (iš 80 siektinų). Per laikotarpį iki 6 mėnesių čia baigta 90 proc. (iš 80 siektinų) visų ikiteisminių tyrimų, o per laikotarpį iki 2 metų – net 99 proc. (iš 95 siektinų).

Kaip informavo R. Vasiliauskas, kiekybinius darbo rezultatus 2010 metais lėmė palyginus aukštas darbo krūvis ikiteisminiame tyrime, pvz.: krūvis vienam prokurorui pagal nusikalstamų veikų skaičių teismui perduotose bylose ir nutrauktus ikiteisminius tyrimus 2010 metais buvo 325, o vidurkis šalyje sudarė tik – 107 (mažų apylinkių prokuratūrų, kur dirba  6 ir mažiau prokurorų, iš viso šalyje tokių prokuratūrų yra 26).

Kokybiniai darbo rodikliai priklauso nuo pačių prokurorų, savaime suprantama ir nuo policijos tyrėjų, kvalifikacijos. Rajone maža kadrų kaita, didelis darbo stažas ir patirtis, tarpusavio supratimas ir kiti profesiniai faktoriai. Vyriausiasis prokuroras darbuotojų darbą vertina labai gerai, nes, turint tokius mažus darbuotojų resursus, sunku pasiekti gerų kiekybinių ir kokybinių rezultatų.

Vyriausiasis prokuroras konstatavo, kad šiais metais rajone padaugėjo vagysčių skaičius, ypač po žiemos, iš negyvenamų sodybų kaimuose. Automobilių vagysčių skaičius taip pat išaugo. Tai lėmė atsigavusi prekybos rinka su rytų šalimis. Prognozuojama, kad padidės dyzelinio kuro vagysčių iš žemės ūkio technikos. Tam turi įtakos aukštos šios kuro rūšies kainos šalyje. Vasarą gali padidėti gyvulių vagysčių skaičius, o, prasidėjus masiniams renginiams ir šventėms, visada padaugėja nusikaltimų žmogaus sveikatai ir viešosios tvarkos pažeidimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.