Rajono pasieniečiai sulaikė cigarečių kontrabandininkus

Šakių rajone pasieniečiai sulaikė keturis vyrus, kurie iš Rusijos per Šešupę permesta virve tempė kontrabandinių rūkalų krovinį.

Vilkaviškio rajono gyventojus šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai bei rinktinės operatyvininkai sulaikė Šakių rajono Turčinų kaimo ribose. Pasieniečiai 8 dėžes kontrabandinių rūkalų virve atitempusius ir krante jas į vandens pralaidos vamzdį slėpusius vyrus užklupo netikėtai.

Turima duomenų, kad tokiu būdu gabenant cigaretes siena nėra pažeidžiama. Įtariama, kad bendrininkai Rusijos pusėje į Lietuvą permetė virvės galą prie jo pririšę svarmenį ar panaudodami spiningą. Upės plotis šioje vietoje – apie 30 metrų. Kai asmenys Lietuvos pusėje sugriebė virvės galą, Rusijos krante prie kito galo pririštos dėžės buvo nuleistos į vandenį ir  netrukus buvo atitemptos į kitą krantą.

Sulaikoma ketveriukė bandė bėgti ir priešintis, todėl pasieniečiai panaudojo kovinius imtynių veiksmus ir antrankiais surakino Vilkaviškio rajono 20-metį bei 22-ejų, 23-ejų ir 34-erių metų gyventojus. Iš viso jie planavo į Lietuvą taip atgabenti 4 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy“ su Rusijos banderolėmis ir „Jing Ling“ be akcizų ženklų.

Sulaikytiesiems dėl kontrabandos bei VSAT pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo pradėtos administracinių bylų teisenos. Už pirmą pažeidimą gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, už antrą –nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Šias bylas nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Sulaikytuosius po apklausos pasieniečiai paleido. Kontrabandiniai rūkalai saugomi Kudirkos Naumiesčio užkardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.