Kriminalai (2011-07-26)

Nemoka alimentų
Liepos 4 dieną, užregistruotas Vaikų išlaikymo fondo administracijos prašymas, kad Skubrių kaimo, Lukšių seniūnijos, gyventojas A. Š., vengia mokėti lėšas savo devynerių ir ketverių metų vaikams. Už vieną vaiką įsiskolinimas Vaikų išlaikymo fondui sudaro 7221,29, už kitą - 7483,97 litų.

Avarijoje nukentėjo penki žmonės
Liepos 21 dieną, 13.35 val. Girėnų kaime automobilis „Ford Mondeo“, kurį vairavo automobilio savininkas, kaunietis A. K., gimęs 1974 metais, išvažiuodamas iš šalutinio kelio Šakiai-Plokščiai, nepraleido pagrindiniu keliu Pilviškiai-Šakiai-Jurbarkas važiuojančio automobilio „Honda Accord“, kurį vairavo marijampolietė I. M. gimusi 1988 metais. Nuo susidūrimo abu automobiliai nuvažiavo nuo kelio sankasos. Visi nukentėjusieji pristatyti į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių. I. M nustatyta pilvo sienos sumušimas. Keleivei R. M., gimusiai 1961 metais, nustatyta abiejų blauzdų brozdintos žaizdos, kairės blauzdos poodinė kraujosruva. Keleiviui J. M., gimusiam 1958 metais, buvo nustatyta stuburo  4-to slankstelio lūžimas, kairės pusės 5-to šonkaulio lūžimas. V. K., keleivei iš Kauno, gimusiai 1969 metais, nustatyta galvos ir dešinės blauzdos sumušimai. trejų metų mergaitei A. K. nustatyti galvos, lūpos ir krūtinės sumušimai. Įvykis tiriamas.

Išmušė stiklą
Liepos 23 dieną 01.30 val. Griškabūdžio gimnazijos direktorius pavaduotojas S. Č., pranešė, jog gimnazijoje buvo išmuštas plastikinių durų stiklo paketas. Padaryta turtinė žala tikslinama.      
 
Apvogė
Liepos 22 dieną., apie 18.30 val. Kidulių gyventoja V. V. pastebėjo, kad iš piniginės dingo jai priklausanti „Vilniaus banko“ elektroninė mokėjimo kortelė, kurioje buvo apie 50000 litų, bei „Vilniaus banko“ elektroninės bankininkystės PIN kodų kortelė. Padaryta žala tikslinama.

Liepos 24 dieną, 12.50 val., gautas šakietės M. B. skundas. Iš jai priklausančio buto pagrobta 815 litų, 105 eurai, 50 Latvijos latų, 20 zlotų, 100 Čekijos kronų, 10 Didžiosios Britanijos svarų, įvairių aukso ir sidabro juvelyrinių dirbinių. Į butą vagys pateko atstūmę plastikines balkono duris. Padaryta 4612 litų turtinė žala. Turtas nedraustas, signalizacija įrengta nebuvo.

Liepos 24 dieną, apie 18.15 val. gautas Šakių miesto gyventojos G. D. skundas. Grįžusi į savo namus ji pastebėjo, kad atstūmus pirmojo aukšto plastikinius langus buvo patekta į namo vidų. Vagys pagrobė 50 litų monetomis, taupyklę su įvairių šalių monetomis, įvairių aukso ir sidabro juvelyrinių dirbinius. Padaryta turtinė žala tikslinama. Turtas nedraustas, signalizacija įrengta nebuvo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.