Pasieniečių sulaikytas vyras protestavo galva daužydamas sieną

Šakių rajone pasieniečių sulaikytas policijos ieškomas įkaušęs vyras kameroje ėmė daužyti galvą į sieną. Antradienio naktį VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos patruliai Šakių rajone, kelyje Ramoniškiai – Sudargas, pastebėjo pėsčiomis einantį įtartiną vyrą.

Pasienio ruože VSAT pareigūnų paprašytas pateikti privalomus asmens dokumentus vyras pasipriešino. Pasieniečiams jį teko tramdyti jėga bei surakinti antrankiais. Įtartinas keliautojas tarnybiniu automobiliu buvo nuvežtas į Rociškių užkardą bei uždarytas į laikino sulaikymo kamerą.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad dokumentų neturėjęs sulaikytasis yra 35 metų Vilkaviškio rajono gyventojas. Vyrui nustatytas 0,89 promilių girtumas. Netrukus paaiškėjų, kad jo, kaip vengiančio administracinės atsakomybės, ieško Marijampolės policija.

Į laikino sulaikymo kamerą uždarytas vilkaviškietis, matyt, supratęs, jog bus perduotas policijai, ėmė daužyti galvą į sieną ir garsiai kaltinti pasieniečius, kurie jį neva sumušė. Siekdami išvengti nesusipratimų, VSAT pareigūnai vilkaviškiečio siautėjimus užfiksavo vaizdo įrašymo įranga.

Pasieniečiai į užkardą iškvietė Šakių greitosios medicinos pagalbos ekipažą. Atvykę medikai jokių rimtų sulaikytojo sveikatos sutrikimų nenustatė.

Vyrui pradėtos administracinės teisenos dėl teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų nevykdymo bei Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo.

Apie jo sulaikymą VSAT pareigūnai informavo paieškos iniciatorių ir tą pačią dieną vilkaviškietį perdavė atvykusiam Marijampolės policijos konvojui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.