Aprūpinti ugniagesius telefonais – savaitė laiko

telefonas2Nuo spalio 1 dienos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgų valdymą perima bendrojo pagalbos centro Alytaus skyrius. Kol savivaldybės seniūnijų komandos nėra aprūpintos skaitmenine įranga, jos bendraus mobiliaisiais telefonais. Kaip paaiškėjo, savivaldybė tik dabar, likus savaitei iki minėto termino, susizgribo, kad telefonų dar nėra.

Nuo spalio 1 dienos visi pranešimai apie incidentus bus priimami bendruoju pagalbos numeriu 112. Iš ten bus perduodama informacija ir nurodymai toms komandoms, kurios yra arčiausiai incidento vietos. Ugniagesių gelbėtojų komandos turėtų bendrauti skaitmeninės įrangos pagalba. Kadangi jos nėra ir neaišku, kada ji bus įdiegta, reikalingi mobilieji telefonai. Apie tai penktadienį Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius norėjo priminti susirinkusiems seniūnams. Jie, kaip ir savivaldybės administracija, tikino tai girdį pirmą kartą. Tuo tarpu V. Rekešius sakė, jog savivaldybė apie tai informuota seniai. Bet kuriuo atveju, komandų aprūpinimas mobiliaisiais telefonais turi būti sprendžiamas nedelsiant. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis patikino, kad jau pirmadienį šis klausimas buvo derintas su ryšininkais. V. Rekešius mano, kad seniūnijos yra pajėgios aprūpinti ugniagesius telefonais ir tai padarys. Kada komandos bus aprūpintos skaitmenine įranga, kuri ir pakeis mobiliuosius telefonus, neaišku. A. Damijonaitis teigė, kad pirmiausiai tai priklauso nuo lėšų. „Manau, kad per metus tikrai nieko nebus, nes tam reikia nemažai pinigų“, - akcentavo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.