Gelgaudiškyje piratinių kompaktinių diskų platintojas

Praėjusią savaitę pagal turimą išankstinę informaciją policijos pareigūnai Gelgaudiškyje patikrino vieno asmens butą, kuriame aptiko nemažą kiekį intelektualios piratinės produkcijos.  

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus bei Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai Šakių rajone tikrino turimą informaciją dėl neteisėtos komercinės veiklos. Gelgaudiškyje piliečio T.M. (gim. 1985 m.) nuomojamame bute buvo rasta 1157 vienetai įvairių kompaktinių diskų su žaidimais, įvairių žaidimų priedų bei įrangos. Nustatyta, kad žaidimams skirta įranga buvo nuomojama komerciniais tikslais. Dalis kompaktinių plokštelių pagaminta pažeidžiant autorines teises.

Pradėta administracinė teisena pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 172 str. - komercinės ar ūkinės veiklos tvarkos pažeidimas užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkst. litų ir 214(10)  str. - autorių teisių ir gretutinių teisių pažeidimas - užtraukia baudą nuo vieno iki dviejų tūkst. litų su kūrinio ar fonogramos neteisėtų kopijų ir jų gamybos priemonių ar įrangos konfiskavimu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.