Ilgapirščių bandymas lengvai pasipelnyti - neišdegė

Rajono apylinkės teisme pagreitinto proceso tvarka išnagrinėta trijų jaunuolių, gyvenančių Gelgaudiškio seniūnijoje ir pagrobusių svetimą turtą byla. Niekur nedirbančių ilgapirščių bandymas lengvai pasipelnyti – neišdegė. Jaunuoliai buvo sulaikyti, jų namuose radus vagystės įkalčius.

Praėjusių metų gruodžio 28 dieną Artūras Pulokas (gim.1990 m.), veikdamas bendrininkų grupėje kartu su Aleksandru Marcinkevičiumi (gim.1992 m.) ir dar pilnametystės nesulaukusiu A.M., kaltinami įsibrovę per užrakintas duris į S.P. priklausančioje sodyboje esančią klėtį. Iš čia jie buvo kaltinami pavogę: žagrę, keturis metalinius arklinės šienapjovės ratus, akėčias bei 150 kg metalo, o taip pat šalia klėties stovėjusį arklinį kultivatorių, taip padarydami savininkui 350 litų turtinę žalą.

Savo kaltę pripažinusiems ilgapirščiams ir nukentėjusiajam nepareiškus civilinio ieškinio byla buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. Sausio 10 dieną jiems buvo paskelbtas nuosprendis.

Pripažintas kaltu A.Pulokas anksčiau nebuvo teistas, todėl jam paskirta 1,5 metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant be teismo ar bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos ir nuo 22 iki 6 valandos būti namuose, jei tai nesusiję su mokslu ar darbu. Viena laikinajame sulaikyme išbūta diena buvo prilyginta dviem laisvės apribojimo dienoms, kurios įskaitytos į bausmės laiką.
 
Anksčiau jau teistam nepilnamečiui A.M. teisėjas paskyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą 1 metams ir 6 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pat laikotarpiui. Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu jam paskirta auklėjamojo poveikio priemonė – elgesio apribojimas, įpareigojant be teismo ar bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, nuo 22 iki 6 valandos būti namuose, jei tai nesusiję su mokslu ar darbu, ir tęsti mokslą.

A.Marcinkevičius pripažintas kaltu padarius nusikaltimą ir dėl ankstesnio teistumo subendrinus bausmes, jam paskirtas 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimas, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu jis įpareigojamas nuo 22 iki 6 valandos būti namuose, jei tai nesusiję su mokslu ar darbu, be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ne ilgiau kaip 7 paroms. Per 3 mėnesius atlyginti ankstesnio nuosprendžio nusikaltamais veiksmais padarytą žalą. Bausmės vykdymo atidėjimo panaikinimo atveju į bausmės laiką bus įskaitytas laikinajame sulaikyme išbūtas laikas. Nuosprendis neįsiteisėjęs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.