Kriminalai (2012-03-06)

Pasitraukė iš gyvenimo
Vasario 29 dieną Briedžių kaime savo sodybos malkinėje buvo rastas kilpoje pasikabinusio vyriškio V. V. (gim. 1948 m.) lavonas.

Vasario 29 dieną Kudirkos Naumiestyje, piliečiui V. S. priklausančiame bute, lovoje buvo rastas miręs pilietis V. J. (gim.1949 m.). Tyrėjams nuvykus į įvykio vietą ir apžiūrėjus V. J. lavoną jokių išorinių smurto žymių nerasta. Vyriškio lavonas išsiųstas teismo ekspertizei į Jurbarką.

Vogė
Kovo 1 dieną Lekėčių gyventojas R. S., gyvenantis Ateities gatvėje, pastebėjo, kad iš buvusiose fermų patalpose, įrengtų medžio apdirbimo dirbtuvių, esančių Kvietiškių kaime, pasinaudojant prie durų paliktu raktu, buvo įsibrauta į vidų ir pavogti trys benzininiai motopjūklai „STIHL“ bei įvairių įrankių. Iš nerakintų buvusių fermų vagys išnešė 100 kg. rūkytų lašinių.

Sugadino
Kovo 1 dieną Kidulių seniūnijos Karališkių kaimo gyventojos D. Š. sutuoktinis J. Š., pastebėjo, kad moteriai priklausančiame miške, esančiame Palankinės kaime, rastos sudaužytos septynios jai priklausančios gelžbetoninės plokštės.

Kovo 2 dieną šakietis V. B., gyvenantis Gėlių gatvėje, pastebėjo, jog išdaužti jam priklausančio automobilio „Chrysler Voyager“ priekinis ir galinis stiklai.

Grasino nužudyti
Kovo 2 dieną į policiją kreipėsi Šakių seniūnijos Pyragių kaimo gyventoja  D. S. Ji pranešė, kad jos vyras K. S. grasino ją nužudyti užsimojęs kirviu. Iki šio incidento sutuoktinis savo žmoną nuolat baugino, naudojo psichologinį smurtą. Tądien D. S. sužalota nebuvo.
 
Kovo 4 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi griškabūdietis K. S. (gim. 1993 m.), gyvenantis Rygiškių gatvėje. Jam medikai nustatė nosies lūžį. Pirminiais duomenimis, K. S. sužalojo griškabūdietis I. Š. miestelyje vykusių šokių metu.

Kovo 4 dieną, apie 22.30 val., buitinis konfliktas kilo Griškabūdžio seniūnijos Patašinės kaime, A. J. ir G. J. namuose. Vyras mažamečių sūnų akivaizdoje keikdamasis necenzūriniais žodžiais trenkė savo žmonai du kartus į veidą. Moteris A. J. dėl patirtų sužalojimų buvo pristatyta į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių, kur medikai jai nustatė veido sumušimus. Po apžiūros A. J. buvo išleista į namus. Jai išduotas siuntimas pas teismo medicinos ekspertus sužalojimams nustatyti. Smurtautojas ieškomas.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.