Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai reikia naujų darbuotojų

rekesius2Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje skelbiama pretendentų atranka ugniagesio gelbėtojo pareigybėms užimti. Nejau šioje institucijoje trūksta darbuotojų? Kai kam kyla klausimų, kodėl taip yra, jei rajone buvo panaikintos dvi tarnybos ir, atrodo, turėjo likti tinkamų specialistų. Apie susiklosčiusią situaciją kalbamės su tarnybos viršininku Virginijumi Rekešiumi.

Nuotr. V. Rekešius aiškino, kad norint dirbti ugniagesiu gelbėtoju vieni svarbiausių reikalavimų yra tinkama sveikatos būklė ir fizinis pasirengimas.

Ieškoma ugniagesių gelbėtojų

Vietinėje žiniasklaidoje ne pirmą kartą pasirodo skelbimai, kad Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje reikalingi ugniagesiai gelbėtojai, kuriems po vienerių metų mokymosi būtų suteikiama darbo vieta. Nejaugi Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje trūksta specialistų? Tarnybos viršininkas V. Rekešius patikino, kad tiesiog atsirado galimybė sukomplektuoti laisvas ugniagesio gelbėtojo pareigybes, tad ir dairomasi realių pretendentų. Pasak jo, iš viso būtų galima sukomplektuoti aštuonis etatus, tačiau atsižvelgiant į realias finansines galimybes, realu, kad Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos pasipildytų bent keturiais ugniagesiais gelbėtojais.
 
Svarbiausia – sveikatos būklė

Visgi, kaip pripažino tarnybos viršininkas, tinkamų specialistų surasti nėra lengva. Asmenims su aukštuoju išsilavinimu taikomas amžiaus cenzas iki 35 metų, be aukštojo – iki 30 metų. Tačiau be šių reikalavimų yra daugybė kitų, apibrėžtų Lietuvos Respublikos vidaus tarnybos statute, kurie dažniausiai ir pakiša koją norintiems įsidarbinti. Kaip vieną iš svarbesnių reikalavimų asmenims, pretenduojantiems į vidaus tarnybą, viršininkas paminėjo sveikatos būklę ir fizinį pasirengimą. „Kaip rodo praktika, norintys įsidarbinti asmenys Centrinės medicinos ekspertizės komisijoje, Vilniuje, susiduria su nuodugniu sveikatos patikrinimu ir ne pačiomis palankiausiomis išvadomis. Tačiau vienas ar du pavyzdžiai neturėtų išgąsdinti ar neigiamai paveikti kitų pretendentų. Šiuo metu taip pat yra keli asmenys, planuojantys susieti tolesnius savo planus su mūsų tarnyba, kurių tinkamumas paaiškės po sveikatos patikrinimo ir kitų atrankos procedūrų“, - sakė V. Rekešius. Pašnekovas tikino, kad tarnyba tikisi sulaukti asmenų norinčių dirbti ugniagesiais gelbėtojais. „Žinoma, visi nustatyti reikalavimai pretendentams yra svarbūs, tačiau svarbiausia, kad žmogus norėtų dirbti, kad jis nebūtų abejingas pasirinktam darbui, kad darbe žinotų ne tik savo teises, bet ir  jaustų pareigą, atsakomybę. Pirmas pretendento klausimas, kiek jis uždirbs, jau reiškia išskaičiavimo kriterijų, kuris aukščiau už gebėjimą dirbti“, - tikino pašnekovas. Norėdami rasti tinkamų pretendentų, kaip teigė pašnekovas, jie planuoja apsilankyti ir mokyklose.

Riboja reikalavimai

Praėjusių metų pabaigoje rajone buvo panaikintos dvi ugniagesių gelbėtų komandos, tad nejau be darbo likusių specialistų iš Briedžių ar Barzdų nebūtų galima įdarbinti Šakiuose? Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas patikino, kad tikrai nėra taip paprasta. Eilinį kartą atsiremiama į keliamus reikalavimus. Valstybinėje Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje dirbantiems pareigūnams ir rajono savivaldybės seniūnijų ugniagesių komandose dirbantiems darbuotojams yra taikomi skirtingi reikalavimai. „Jei, tarkim, seniūnijose esančius ugniagesius gelbėtojus prilygintume statutiniams, esu tikras, 90 proc. dabar dirbančiųjų tam darbui netiktų“, - aiškino V. Rekešius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.