Gaisras pasiglemžė paskutinius senolės namus

gaisras3Po kilusio gaisro 82-ejų metų sudargietė A. A. liko be gyvenamojo ploto ir kol kas seniūnijai tai nemažas galvos skausmas. Senolė iš gydymo įstaigos nori grįžti į namus, tačiau namai jau netinkami gyventi ir grįžti nėra kur.

Nuotr. Nelaimės metu suliepsnojo vasarinė virtuvė, kurioje po ankstesniojo gaisro glaudėsi 82-ejų metų senolė.

Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba balandžio 10 dieną, 13.20 val., gavo pranešimą apie Sudargo kaime, Laisvės gatvėje, degantį gyvenamąjį namą. Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad liepsnoja vasarinė virtuvė, kurioje gyveno sodybos šeimininkė, 82-ejų metų A. A. Nelaimės metu nudegė medinio pastato stogas, išdegė vidus. Senolė buvo linkusi kaupti įvairius skudurus ir daiktus, kuriais buvo užgriozdyta didesnė gyvenamųjų patalpų dalis. Nelaimės dieną senolė užkūrė krosnį ir išėjo iš namų. Tuomet ir kilo gaisras.

Tiesa, 2007 metais gegužės 7 dieną jau buvo kilęs gaisras toje pačioje sodyboje. Tuomet degė A. A. priklausantis gyvenamasis namas. Nelaimė kilo dėl panašių priežasčių – netvarkinga krosnis bei netinkama jos eksploatacija. Pasak ugniagesių, tuomet patalpos taip pat buvo prigrūstos įvairių rakandų. Nuo to laiko senolė gyveno vasarinėje virtuvėje , kuri dabar taip pat suliepsnojo.
 
Po nelaimės A. A. buvo išgabenta į Šakių ligoninę ir buvo tikimasi, kad vieniša senolė vėliau bus apgyvendinta globos įstaigoje. Pasirodo, praėjus porai dienų po nelaimės, A. A. nuomonė pasikeitė ir ji nori grįžti atgal į Sudargą. „Situacija pasikeitė ir dabar ji sako, kad nori grįžti namo, bet ten tiesiog neįmanoma grįžti, nėra kur gyventi. Kol kas ji guli Slaugos skyriuje, tad žiūrėsime, kaip bus toliau. Situacija sudėtinga, nes reikės spręsti, kur apgyvendinti“, - kalbėjo Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė, neatmetanti galimybės, kad sudargietę reikės įkurdinti specialiame vagonėlyje. Tačiau kol kas dar niekas neaišku.

A. A. gaudavo ir lankomosios priežiūros paslaugas, nes ne visuomet galėdavo tinkamai savimi pasirūpinti, nors pačiai nukentėjusiajai ir be namų likusiai A. A. atrodydavo kitaip.

Balandžio 11 dieną dar vienas gaisras kilo Nemuno pakrantėje, Pavilkijo kaimo ribose, Lekėčių seniūnijoje. Čia išdegė apie 3 ha pievos. Įtariama, kad gaisrą sukėlė neatsargūs žvejai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.