Kriminalai (2012-05-11)

Prasiskolino už vaikus
Gegužės 2 dieną rajono policija gavo pareiškimą iš Vaikų išlaikymo fondo administracijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos dėl Barzdų seniūnijos Baltrušių kaimo gyventojo V. V., kuris vengia mokėti lėšas savo vaikų I.V., A. V., ir V. V. išlaikymui. Įsiskolinimas Vaikų išlaikymo fondui siekia 19 tūkst. 298  litus.
Apie dar vieną skolą policiją informavo Lekėčių miestelio gyventoja D. V. Ji vasario 1 dieną gavo paštu UAB „Omnitel“ mokėjimo nurodymą pervesti 661 litą už paslaugas. Moters sudaryta sutartis pasibaigusi prieš dvejus metus. Paskutinį mokėjimo nurodymą ji gavo 2012-04-26, kuriame nurodyta, kad ji skolinga  1878 litus už paslaugas, kuriomis ji nesinaudojo.

Vogė
Gegužės 7 dieną, apie 9 val., Liepalotų kaimo gyventojas R. B., atvykęs į motinos sodybą, esančią Pūdymų kaime, Lukšių seniūnijoje, pastebėjo, kad iš ūkinio pastato pavogti du elektros varikliai, iš sodo išnešta apie 100 kg įvairaus metalo laužo ir šaldytuvo kompresorius.

Gegužės 8 dieną vilkaviškietė A. S., atvykusi į jai priklausančią negyvenamą sodybą, esančią P.Vaičaičio g., Sintautuose, pastebėjo, kad išėmus kambario lango stiklą buvo įsibrauta į namo vidų ir pavogti du auksiniai, trys sidabriniai žiedai, gintarinių auskarų pora, geltono metalo rankinis laikrodis su odine apyranke.

Smurtavo
Gegužės 8 dieną, apie 14 val., šeimyninis konfliktas kilo tarp brolio ir sesers, gyvenančių Barzdų seniūnijos Baltrušių kaime. Tądien brolis A. K. grįžęs į namus užsipuolė seserį R. K., ją išvadino necenzūriniais žodžiais, grasino nužudyti bei vieną kartą trenkė kumščiu į kaktą.
 
Tos pačios dienos vakare, apie 21 val., Šakių miesto Kęstučio gatvės gyventojo S. B. bute buvo sužalotas šakietis R. G., gyvenantis E. Steponaičio gatvėje. Jam Šakių medikai nustatė galvos smegenų sukrėtimą.

Mirė

Gegužės 8 dienos pavakare namuose, esančiuose Bridžių kaime, buvo rastas piliečio R. K. (gim. 1976 m.) lavonas be išorinių smurto žymių. Vyriškio kūnas išvežtas į Mykolo Romerio universiteto teismo medicinos instituto Jurbarko poskyrį lavono tyrimo atlikimui.

Sprogmenys

Gegužės 5 dieną E. T., dirbdamas traktoriumi ūkininko G. O. žemę Sintautų kaime, rado 76 mm artilerijos sviedinį ir aviacinę bombą „AO 2,5“.

Griškabūdžio seniūnijos Patamošupių kaime traktorininkas V. B., dirbdamas žemės sklypą, rado 80 mm reaktyvinę raketą, kuri kėlė pavojų aplinkiniams. Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sprogmenis sunaikino Kidulių smėlio karjere.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.