Kriminalai (2012-06-12)

Vogė
Birželio 7 dieną griškabūdietis R. B., gyvenantis Kermuškalnio gatvėje, pastebėjo, kad vagys pro išdaužtą langą įsibrovė į ūkinį pastatą ir pavogė įvairių elektrinių įrankių, 170 litrų cheminių augalų apsaugos priemonių.

Gegužės 30 dieną Kidulių seniūnijos Šiaudinės kaimo gyventojas R. K. policijai pranešė, kad gegužės 15 dieną, pareiškėjui būnant Kidulių poilsiavietėje „Prisiminimų parkas“, dingo 36 jam priklausančios Rimanto Greičiaus knygos „Man nereikia likimo kito“. Jos buvo supakuotos trijuose pakuose ir paliktos ant pakylos parko teritorijoje. Birželio 1 dieną nuvykus į parką rasta 15 minėtų knygų. Dėl vagystės R. K. padaryta  turtinė žala tikslinama.

Birželio 7 dieną kaunietė A. M., atvykusi į savo negyvenamą sodybą, esančią Lepšių kaimo ribose, Lukšių seniūnijoje, rado išimtus langų stiklus ir išlaužtą durų spyną. Moteris pasigedo kirvio „Fiskars“, benzininio trimerio „Still“, garso stiprintuvo „Yamaha“,  stirnos ragų su lentele, trijų ražų, dėžutės bananinių ledų, 0,5 litro talpos butelio brendžio dviejų dėžučių kavos „Lavazza Club“, 2 kg rūkyto kiaulienos kumpio. Padaryta 2642 Lt turtinė žala.

Birželio 8 dieną Gelgaudiškio miestelio gyventoja A. B., gyvenanti Nemuno gatvėje, būdama Gelgaudiškio bibliotekoje, nuėjusi į kompiuterių salę ir grįžusi į bibliotekos patalpą pasigedo mobiliojo telefono „NOKIA E6“ su TELE2 pildyk SIM kortele. Moteriai padaryta 1300 Lt turtinė žala.
 
Sumušė
Gegužės mėnesio pabaigoje Plieniškių kaimo gyventoja A. Š. savo namuose nukentėjo nuo tuo pačiu adresu gyvenančio K. D. Jis moterį sužalojo daugybiniais smūgiais ir diržu į veido, galvos ir nugaros sritis. A. Š. išduotas siuntimas pas teismo medicinos ekspertus.  

Birželio 9 dieną Kudirkos Naumiestyje, Vilkaviškio gatvėje, iš nenustatytos markės tamsios spalvos automobilio išlipę trys asmenys pasivijo ir pargriovė ant žemės kojos spyriu V. Ž., gyvenantį Kudirkos Naumiestyje. Po patirtų sumušimų atsipeikėjęs V. Ž. pasigedo mobiliojo telefono „NOKIA 2100“ su jame buvusia SIM kortele „Ežys“, vyriškos juodos odinės piniginės su joje buvusiais 110 Lt ir asmens dokumentais. V. Ž. kreipėsi į Šakių medikus. Po medikų apžiūros jis buvo išleistas į namus. Vyriškiui padaryta 200 Lt turtinė žala.

Birželio 10 dieną muštynių metu nukentėjo kriūkietis V. G. Jį tos pačios dienos vakare smūgiais rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas sumušė E. K., O. K., D. K., gyvenantys Kriūkų seniūnijoje, ir dar du iš matymo pažįstami jaunuoliai. Po medikų apžiūros V. G. buvo išleistas į namus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.