Šakiuose – dar viena A. Varankevičienės parduotuvė

varankeviciaiSima KAZARIAN  
 
Penktadienį Šakiuose duris atvėrė dar viena Audronės Varankevičienės rūbų parduotuvė. Jos atidaryme dalyvavo rajono meras, darbo biržos, „Swedbank“ atstovai ir kiti svečiai. Kol jie sakė kalbas, netelpantys ant laiptų pirkėjai skubėjo žvalgytis po naująją parduotuvę.
 
Nuotr. Prieš aštuoniolika metų Varankevičiai dėvėtų rūbų verslą pradėjo nuo vieno maišo, šiandien jie turi keturias parduotuves.
 
Parduotuvės direktorius Artūras Varankevičius teigė, kad šioje parduotuvėje bus galima rasti ne tik dėvėtų, bet ir naujų rūbų, kojinių, aksesuarų. „Orientuojamės į geros ir labai geros kokybės rūbus. Mes pabandėme diferencijuoti: ne sumesti viską į vieną krūvą, iš kurios žmonės ieško, kas jiems gražu, stilinga, bet atskirti puošnesnius rūbus nuo kasdienių, kad klientas, kuris turi mažai laiko, bet nori gerų rūbų, žinotų, kur jam ateiti. Kasdienių drabužėlių bus galima įsigyti rūsyje, kaip ir iki šiol. Aišku, šioje parduotuvėje rūbai bus šiek tiek brangesni, bet kokybė turi kainą“,- pasakojo A. Varankevičius.

Pradėjo nuo vieno maišo

A. Varankevičienė su vyru savo verslą pradėjo prieš aštuoniolika metų, nuo vieno dėvėtų rūbų maišo, kurį parsivežė iš Klaipėdos. „Taip ir ridenomės per tuos metus nuo to vieno maišo, augome ir šiandien noriu pasidžiaugti, kad turime geras darbo sąlygas, o aš savo atskirą darbo kambarėlį“,- šypsojosi A. Varankevičienė.

Darbuotojų kolektyvas sveikindamas savo vadovus prisiminė, kaip kažkada parduotuvė glaudėsi nedidelėse patalpėlėse suskilusiais stiklais, o šiandien jie gali didžiuotis savo prekybiniu centru. A. ir A. Varankevičiai turi keturias parduotuves – vieną Gelgaudiškyje ir tris Šakiuose. Verslininkams priklauso ir Šakių centre esantis didelis pastatas, kuriame įsikūrusios jų parduotuvės. Jie yra įkūrę 11 darbo vietų.

„Per jūsų veiklą labai gražiai atsiskleidžia Šv. Rašto palyginimas, kuriame sakoma: sėkite, o tik paskui galvokite apie pjūtį. Jūsų įbertas grūdas davė didelį derlių, džiugu, kad juo dalinatės ne tik tarpusavyje, su kolektyvu, bet ir su bendruomene. Įmonės įvaizdis yra aukštumoje, nes jie rūpinasi ne tik verslu, bet ir aplinka, ir už tai jums nepadėkoti būtų grynas griekas“,- Gelgaudiškio kultūros centro direktorius Edgaras Pilypaitis sveikino Varankevičius. Į parduotuvės atidarymą atskubėjo ir daugiau kraštiečių – UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ akcininkė Valentina Gerulaitienė, bendrovėsdirektorius, tarybos narys Edmundas Rinkevičius.
 
Itin rizikinga verslo šaka

Šiuo metu A. Varankevičienės įmonė rūbus vežasi iš Vokietijos tiekėjų. „Jų per aštuoniolika metų buvo labai daug, bet pamažu atsirinkome. Su Lietuvos tiekėjais dirbome iš pradžių, tačiau vėliau, kai turėjome galimybių, išėjome iš Lietuvos. Neslėpsiu, būdavo ir labai skaudžių akimirkų su mūsų tiekėjais. Vokietijoje mentalitetas truputėlį kitoks“,- sakė A. Varankevičius.

Nepaisant to, kalbėdamas apie užsienyje esančią prekių pasiūlą jis neslėpė, jog ten taip pat yra visokios kokybės prekių, pigių ir prastų, kurios nesugundys jokio pirkėjo, tačiau yra ir geresnės kokybės. Vis tik užsienio tiekėjas ne panacėja, mat ir ten reikia labai didelės kontrolės. „Pirkėjas net neįsivaizduoja, kokia kontrolė yra reikalinga užsienio tiekėjui, kiek reikia investuoti į tai, kad parsivežtum gerą drabužį. Kiekvieną sykį reikia su jais bendrauti, kalbėti ir priminti, kad mums nereikia prastų rūbų, kad mes bet ko nevežame į Lietuvą, o norime tik aukštos kokybės prekių, nes mūsų klientas labai išrankus, o jo skonis labai išlavintas“,- apie verslo kasdienybę  pasakojo A. Varankevičius.

Jis teigė, kad šis verslas yra itin sunkiai kontroliuojamas. „Prekyboje dėvėtais rūbais yra labai didelis rizikos laipsnis. Labai didelis. Yra buvę tokių nusivylimų, kad praktiškai išeini su nuliu, pavyzdžiui, praeitais metais turėjome absoliučiai nuostolingą krovinį. Tokiais atvejais nesustoji, dirbi toliau“,- teigė A. Varankevičius, kuris pripažino, kad be finansinio rezervo šiame versle išsilaikyti yra labai sunku.

Produkciją įvertino ir rajono meras

Parduotuvės atidaryme dalyvavo netgi rajono meras Juozas Bertašius, negailėjęs skambių žodžių verslininkams. Jis teigė, kad ši diena įeis į Zanavykijos krašto istoriją. „Šie du jauni žmonės pradėjo savo kuklų verslą prieš aštuoniolika metų, o šiandien jie yra pasiekę gana aukštą lygį tarp savo srities verslininkų ne tik rajone, bet ir visoje apskrityje. Pagal tą lygį, kurį mes matome, niekas negali pasakyti, kad tai yra dėvėti rūbai, nes nieko mes gudriau nematome nei „Maximoje“, nei „Akropolyje“, nei kitur. Jie sukūrė darbo vietas, todėl aš įteikiau Padėkos raštą ir išreiškiau didžiulę pagarbą tiems žmonėms“,- kalbėjo meras.

Jam antrino ir tarybos narė Violeta Simonavičienė. „Draugai, be jūsų daugiavaikės šeimos – žlugusios. Kadangi randame visko: ir gražiai, ir nelabai, ir darbinių, ir visokių kitokių. Jūsų dėka mūsų, moterų, spintos tokios pilnos, kad nėra kur dėti, o apsirengti vis tiek nėra ką,- juokavo V. Simonavičienė. – Ačiū, kad mus puošiate, labai smagu su jumis bendrauti, esate labai orientuoti žmonės, smagu, kad jūs mūsų mieste nerimstate, darote gerus darbus ir rengiate mus.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.