Vadovas įpareigotas imtis įmonės „reanimacijos“

litinskasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Praėjusią savaitę UAB „Šakių vandenys“ vadovas Vaidas Litinskas  į rajono savivaldybės tarybos komitetų posėdžius, vykusius net tris dienas, buvo kviečiamas lyg ant ešafoto.  „Nukirsdins“  ar paliks „gyvą“  pastaruoju metu itin daug kritikos strėlių sulaukusį įmonės vadovą tarybos nariai?
 
Nuotr. Pasitikėjimo „kreditą“  bendrovės „Šakių vandenys“ vadovui V. Litinskui atsisakė suteikti tarybos narys Martinas Eimutis. Kiti 22  tarybos nariai pasisakė už.
 
Komisijos išvadose – virtinė pažeidimų ir neūkiškumo faktų

Daugiau nei prieš mėnesį nuodugniai  išanalizuoti  savivaldybės įmonės „Šakių vandenys“ finansinę padėtį buvo pavesta specialiai sudarytai rajono savivaldybės komisijai, kuriai vadovavo rajono tarybos narys , Ūkio komiteto pirmininkas Henrikas Zaremba. Tarybai bei merui pateiktose komisijos išvadose išvardinti konkretūs bendrovės ūkinės veiklos trūkumai. Kaip nurodoma komisijos išvadose, blogiausia tai, kad įmonėje neatliekamos ūkinės – ekonominės veiklos palyginamosios analizės teritoriniu principu, nėra pakankamos kontrolės ir tinkamai paruoštų darbuotojų pareiginių nuostatų. Iki šiol neeksploatuojamas Šakių mieste esantis vandens bokštas, dėl to įmonė patiria realius nuostolius. Pastabų sąrašas gana ilgas.

 „Aš per daug gerai žinau visą bendrovės finansinę situaciją ir joje esančias problemas, todėl kaip komisijos pirmininkas atsisakau dalyvauti balsavime“,- tarybos posėdžio metu pareiškė H.Zaremba. Pasitikėjimo „kreditą“  bendrovės „Šakių vandenys“ vadovui V. Litinskui atsisakė suteikti ir tarybos narys Martinas Eimutis. Kiti 22  tarybos nariai pasisakė už tai, jog bendrovės vadovas būtų įpareigotas imtis visų įmanomų priemonių, jog finansinė įmonės padėtis per artimiausius metus būtų stabilizuota. Rajono savivaldybės meras J. Bertašius patikino, kad savivaldybėje bus sprendžiamas klausimas dėl tam tikrų struktūrinių įmonės pakeitimų,- komunalinių paslaugų bei renovacijos projekto vykdymo funkcijos turėtų būti pavestos atskirai įmonei.
 
Kiekvieną ketvirtį – finansinės veiklos ataskaita

Administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis paragintas  V. Litinskui pareikšti drausminę nuobaudą, o rajono savivaldybės tarybos nariai, patvirtinę įmonės vadovo metinę ataskaitą, įpareigojo jį parengti konkrečių veiklos priemonių planą, kaip įmonė išlips iš milijoninių skolų duobės. Be to, bendrovės direktorius privalės  kiekvieną ketvirtį pateikti išsamią įmonės veiklos finansinę ataskaitą. „Manau, šis visame jėgų žydėjime esantis vyras supras situacijos sudėtingumą ir imsis darbo. Reikia žmogumi pasitikėti. Aš tikiu, kad jis sugebės susitvarkyti su nelengvomis užduotimis. Dalį kaltės dėl susidariusios situacijos šioje įmonėje turime prisiimti ir mes, visi tarybos nariai, kadangi 100 procentų įmonės akcijų priklauso būtent rajono savivaldybei,“- sakė rajono meras Juozas Bertašius. Jis pastebėjo, jog bendrovės vadovui neseniai išėjus atostogauti, bendrovėje liko „tikra palaida bala“, nes nė vienas įmonės atsakingas darbuotojas neįstengė atsakyti į jokius rimtesnius klausimus. „Ko paklausi - to negausi. Todėl pirmiausia bendrovės vadovui reikėtų pagalvoti apie savo pavaduotojų kompetencijos stoką ir priimti tam tikrus sprendimus“,- savo pastebėjimus išsakė meras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.