Akcijos „Tvora“ metu pažeidėjų nenustatyta

tvora2Jau antrą kartą šalyje surengta respublikinė aplinkosauginė akcija „Tvora“, kurioje dalyvavo ir  Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Šakių rajono agentūros pareigūnai, į reidą pakvietę žiniasklaidos atstovus.
 
Nuotr. Šakių rajono agentūros vyriausiasis specialistas K.Valiukevičius, patikrinęs Šešupės pakrantės apsaugos juostų teritoriją, pažeidimų nenustatė.
 
Birželio 25 dieną surengtos akcijos tikslas – išsiaiškinti, ar vandens telkinių pakrančių apsaugos juostose nėra įrengta nelegalių tvorų bei kitų statinių. Reidą nuspręsta surengti Kudirkos Naumiesčio mieste, - čia privačios gyventojų valdos ribojasi su Šešupės upe, tad tam tikri aplinkosaugos pažeidimai teoriškai tikrai įmanomi. Pirmosios aplinkosauginės akcijos metu, vykdytos šių metų gegužės 1- 31 dienomis, Lietuvoje buvo išaiškinta gana daug aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų. Kaip sakė Šakių rajono agentūros  vyriausiasis specialistas Kęstutis Valiukevičius, mūsų rajone taip pat buvo užfiksuota keletas rimtų pažeidimų. Pirmosios akcijos metu aplinkosaugininkai patikrino Voverių, Ritinių, Sintautų ir Totorviečių tvenkinių pakrantes. Blogiausia padėtis nustatyta prie Voverių tvenkinio. „Trims gyventojams buvo surašyti privalomieji nurodymai. Per 20 dienų nelegalius statinius jie turėjo pašalinti ir pateikti mums atsakymus. Taip ir buvo padaryta. Savavališkai pastatytų tvorų tvenkinio apsaugos juostose neliko, tad piniginių baudų pažeidėjams nebuvo skirta“,- sakė specialistas. Griežčiau buvo nubaustas vienas  gyventojas dėl netinkamo mėšlo laikymo ir aplinkos teršimo,- jam skirta piniginė bauda. Aplinkosaugininko  K. Valiukevičiaus teigimu, Šakių rajone, palyginti su Aukštaitijos ar Dzūkijos teritorijomis,  vandens telkinių yra labai nedaug, tad ir pažeidimų užfiksuojama gana mažai. Pareigūno žodžiai išties pasitvirtino. Birželio 25 dieną vykusio reido metu, apsilankę prie Būblelio tvenkinio bei išvaikščioję Šešupės upės pakrantes Kudirkos Naumiestyje, jokių pažeidimų aplinkosaugininkai neužfiksavo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.