Renovacijos „traukinys“ pajudėjo

renovacija pastoliaiVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Liepos 9 –ąją Griškabūdžio gatvėje, prie 32 –ojo namo, buvo pastatyti pirmieji statybininkų pastoliai, - Šakiuose realiai prasidėjo daugiabučių namų renovacijos programos darbai. Tuo tarpu jau prieš dvi savaites prie Vytauto gatvėje esančio namo Nr. 21 statybines medžiagas gabenti planavę rangovai, buvo sustabdyti pačių daugiabučio namo gyventojų, suabejojusių numatytos renovacijos naudingumu.
 
Daugiabučio namo, esančio Griškabūdžio g. 32, statybos darbus pagal numatytą investicinį projektą vykdo UAB „Statybų vizija“ bei subrangovai, šakiečiai statybininkai, vadovaujami Valdo Savukaičio. Prasidėjus darbams, sukviestas gyventojų ir rangovų bei statybos priežiūros specialistų susirinkimas, aptarti svarbiausi renovacijos darbų etapai. Daugiabučių namų energinio efektyvumo didinimo programos įgyvendinimo rajone darbų administratorius Darius Mikelionis džiaugėsi, kad pirmojo daugiabučio namo renovacijos darbai prasidėjo gana sklandžiai, visi iškylantys neaiškumai iš karto aptariami su gyventojais, aktyviai besidominčiais darbų eiga.

Tuo tarpu Vytauto g. 21 daugiabučio namo gyventojai dar vis neapsisprendžia, ar pasiruošę renovacijos darbų pradžiai, ar norėtų projektą stabdyti. Liepos 14 dieną surengtame gyventojų ir atsakingų pareigūnų už renovacijos vykdymą susirinkime  ir vėl netrūko karštų diskusijų. Kaip jau buvo rašyta, gyventojai norėtų tam tikrų konkrečių pakeitimų techniniame projekte, kurie sudarytų galimybes atpiginti investicinį projektą. Žmonės nori jau dabar tiksliai žinoti, kiek kainuos kiekvieno buto renovacijos darbai. Į susirinkimą atvykę Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, jo pavaduotojas Algimantas Damijonaitis, Ūkio skyriaus vyresnioji specialistė Asta Cikanienė, rangovų UAB „Statybų vizija“ atstovas  Vilmantas Šmigelskis, UAB „Šakių vandenys“ inžinierius  Giedrius Pulokas bei administratorius Darius Mikelionis, nešini dokumentų segtuvais, dar kartą aiškino gyventojams renovacijos „plonybes“, išdalijo visiems investicinio plano išrašus, kuriuose atsispindi preliminari kiekvieno buto renovacijos kaina.  Pasak specialistų, numatyta maksimali kaina negali išaugti, - vykdant konkrečius statybos darbus ji gali tik mažėti. Kaip pastebėjo J.Puodžiukaitis, tai jau devintasis susitikimas su šio daugiabučio namo gyventojais. Deja, ir šįkart specialistams bei gyventojams gana sunkiai sekėsi susikalbėti,- žmonės pabėrė ne tik krūvą klausimų, bet ir gerokai pavėluotus priekaištus ir reikalavimus. Kadangi sprendimas dalyvauti renovacijoje buvo priimtas daugiabučio namo gyventojų balsų dauguma ( 65 proc. gyventojų pasirašė už renovaciją), prisiimtus įsipareigojimus reikia vykdyti ir laikytis sutartyje numatytų susitarimų. Nutraukus renovacijos procesą, gyventojų lauktų didžiulės finansinės sankcijos. Baigiantis susirinkimui, gerokai išsiskyrė ir pačių gyventojų nuomonės,- vieni siūlė baigti „tuščias kalbas“ ir kuo greičiau pradėti darbus, kiti dar svarstė apie ekspertizes, kurios užtruktų bent mėnesį. „ Stabdyti renovaciją būtų visiškai neprotinga, nes tam nėra jokio juridinio pagrindo. Gyventojai reikalauja to, ką pakeisti jau neįmanoma. Kadangi dauguma gyventojų dar praėjusių metų spalio mėnesį savo parašais yra patvirtinę renovacijos eigą, planuojame, kad artimiausiu metu rangovai pradės statybos darbus, nes delsimas yra visiems nuostolingas. Svarbiausi renovacijos darbai turi būti baigti iki šildymo sezono pradžios. Statybininkai tikisi, kad nebus išvyti“,- susidariusią itin komplikuotą padėtį komentavo D.Mikelionis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.