Ūkininkai jau spėjo įsitikinti Zetor technikos pranašumais

zetorVioleta SEREDŽIUVIENĖ  
 
Aržuolupių kaime, prie žiedinio Šakių miesto apvažiavimo, liepos 15- ąją iškilo laikinas UAB „Specagra“ paviljonas, suplevėsavo garsios čekų traktorių gamintojų firmos „Zetor“ reklaminės vėliavos. Visą pusdienį čia vyko lauko diena, pavadinta „Zetor Tractor Show 2014“.
 
Nuotr. Zetor technikos pristatymo metu ūkininkams buvo pademonstruotas šienavimo technikos darbas laukuose.
 
Jau trečius metus iš eilės Zetor traktorių gamykla, kartu su oficialiu atstovu Lietuvoje UAB „Specagra“, pakvietė į renginį, skirtą profesionalams ir plačiajai visuomenei. Renginio metu buvo pristatyti Zetor traktoriai. Išskirtinio dėmesio sulaukė naujasis modelis - Forterra HD, jau „įžengiantis“ į 150 arklio galių traktorių kategoriją. Lauko dienos metu siekta ne tik pristatyti Zetor traktorius, bet ir pademonstruoti jų darbą lauko sąlygomis. Visą pusdienį trukusio renginio metu ūkininkai turėjo galimybę pabendrauti su konsultantais, specialistais, atsisėsti prie traktoriaus vairo, jį išbandyti.
Čia pat laukuose buvo pademonstruotas šienavimo ir žemės dirbimo technikos darbas. „Zetor Tractor Show“ metu kiekvienas ūkininkas galėjo dalyvauti Zetor Forterra 140 HSX traktoriaus su frontaliniu krautuvu vairavimo meistriškumo varžybose, kurių nugalėtoju tapo ūkininkas Rimantas Šegžda.

Ūkininkai neslėpė susidomėjimo Zetor traktoriais. Kaimyninio Jurbarko rajono ūkininkas Virgilijus Bajorinas , turintis apie 100 ha ūkį, prisipažino, jog šiandien jau dairosi galingesnio traktoriaus. „ „Mano ūkis nedidelis, todėl Zetor traktoriai man tikrai geriausias pasirinkimas,- tenkina ir kaina, ir kokybė.  Jau trejus metus dirbu su nedidelio galingumo Zetor traktoriumi ir esu labai patenkintas, - tikrai patikimas, nedidelės kuro sąnaudos. Dabar domiuosi galingesniu, Zetor Forterra modeliu“,- sakė ūkininkas, apžiūrinėdamas itin galingą ir geriausia įranga aprūpintą Zetor traktorių. Šakietis ūkininkas Vidmantas Muraška taip pat jau spėjo išbandyti Zetor techniką. Jis prieš metus įsigijo Zetor Proxima Power 120 traktorių, kuriuo tikrai nenusivylė. „Aš rinkausi lengvesnės klasės traktorių,- pasikeičiau turėtą „belarusą“. Manau, kad Zetor traktoriai tikrai yra kokybiški, patikimi ir patvarūs, o svarbiausia – labai gera kaina. Sakyčiau, Zetor tikrai nė kiek neatsilieka nuo John Deer ar Valtra traktorių, nes atitinka visus europietiškus standartus. Labai svarbu ir tai, kad jokių sunkumų neiškyla dėl Zetor traktorių techninio aptarnavimo, - per metus neturėjau jokių problemų. Atvažiuoja specialistai, atlieka technines apžiūras, tikrai nuoširdžiai domisi savo produktu“,- savo nuomonę atvirai dėstė ūkininkas V. Muraška.  Visas technikos aptarnavimo paslaugas savo klientams ūkininkams teikia „Specagros“ specialistai, Šakiuose prekiaujantys ir atsarginėmis traktorių bei kitos žemės ūkio technikos detalėmis. Šakiečiams ir kaimyninių rajonų ūkininkams tai ypač patogu.

Bene daugiausia dėmesio lauko dienoje sulaukė traktorius Zetor Forterra 150 HD. Apie šios galingos technikos privalumus ūkininkams plačiau pasakojo bendrovės „Specagra“ direktorius Renaldas Pelanis. Zetor technikos populiarumu abejoti netenka,- kasmet šių traktorių pardavimai tik didėja. Vien per šiuos metus „Specagra“  pardavė didžiausią skaičių vakarietiškų traktorių Lietuvoje. „Žmonės atsirenka kainos ir kokybės santykį, todėl  ir perka mūsų siūlomus traktorius. Svarbu tai, kad Zetor  traktorių nebrangi eksploatacija, pigus aptarnavimas, plačiai išvystytas ir operatyvus detalių servisas. Ši technika paprasta ir patikima, - tai tikrai protingas pasirinkimas“,- sakė Panevėžyje įsikūrusios įmonės vadovas. Bendrovė ūkininkams taip pat gali pasiūlyti ir daugiau įvairios žemės ūkio technikos bei paslaugų. „Šakių rajonas garsėja žemdirbyste, todėl neatsitiktinai mes čia ir atidarėme savo filialą. Prekiaujame visa prikabinama žemės ūkio technika tiek  šienavimui, tiek žemės dirbimui ar sėjai. Turime įvairių agregatų, kuriuos vežamės iš visos Europos. Galime pasiūlyti ne tik čekiškų, bet ir itališkų, prancūziškų, vokiškų, austriškų padargų tiek gyvulininkystės, tiek augalininkystės ūkiams. Nuo šių metų pradėjome aktyvinti gyvulininkystės sektorių, užsiimame fermų įrengimu, melžimo aikštelių gamyba, taip pat mėšlo šalinimo transporterių įrengimu fermose. Kadangi šiuo metu ES paramos programose prioritetinė sritis yra gyvulininkystė, mes jau pasiruošę naujajam ES paramos etapui ir galime sėkmingai bendradarbiauti su projektus įgyvendinančiais ūkininkais“,- sakė direktorius R. Pelanis, ragindamas šakiečius visais jiems rūpimais klausimais kreiptis į Kęstučio g. 3 įsikūrusios atsarginių detalių parduotuvės „Specagra“ darbuotojus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.