Tikrins, ar neklaidinami vartotojai

Nuo 2015 m. sausio 1 dienos Lietuva tampa devynioliktąja visaverte euro zonos nare, todėl nuo šių metų rugpjūčio 23 dienos visų prekių bei teikiamų paslaugų kainos turės būti pradėtos nurodyti litais ir eurais.
 
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai tikrins, kaip mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo įmonės įgyvendina šį reikalavimą, ar laikosi įstatymuose nustatytų nurodymų. Nuo rugpjūčio 23 d. visoje Lietuvoje kainos turi būti nurodytos dviem skirtingom valiutom (litais ir eurais), o perskaičiuojant kainas, pritaikytas Europos Sąjungos Tarybos  nustatytas perskaičiavimo kursas (3,45280 lito už 1 eurą), kainos apvalinamos pagal įstatyme nustatytas taisykles. Be to, kainos turi būti gerai matomos, lengvai įskaitomos, suprantamos, nurodytos taip, kad neklaidintų vartotojų ir būtų galima suprasti, kuriai tiksliai prekei kaina taikoma. Inspektoriai pirmą kartą nustatę, kad prekių ar paslaugų kainos nurodomos, perskaičiuojamos, apvalinamos nesilaikant teisės aktuose nustatytų reikalavimų, piniginės baudos neskirs, o tik įspės ir patars, kaip ištaisyti klaidas. Už pakartotinius pažeidimus fiziniams asmenims gali būti skiriama bauda iki penkių tūkstančių litų, juridinių asmenų vadovams ar jų įgaliotiems asmenims – nuo vieno tūkstančio iki dešimties tūkstančių litų.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.