Su eilėmis prie grūdų supirkimo punktų rajono žemdirbiai šį sezoną nesusidūrė

grudaiPraeitą savaitę žiniasklaidoje buvo pranešta apie „Kretingos grūdų“ problemas, susijusias su sukauptomis grūdų atsargomis.
Nuotr. Šį sezoną rajono ūkininkai „nesikankino“ eilėse prie grūdų supirkimo punktų.
 
Žemaitijoje prie „Kretingos grūdų“ supirkimo elevatoriaus nusitęsusios kelių kilometrų eilės. Grūdus atvežusiems žemdirbiams čia tenka pralaukti parą laiko ar net ilgiau. Tokiu atveju labiausiai kenčia smulkieji ūkininkai, kurie neturi grūdų džiovyklų, o prastėjantys orai juos verčia kuo greičiau parduoti grūdus.

Kadangi Šakių rajono žemdirbiai derliaus nuėmimo darbus pradėjo vieni pirmųjų, todėl  javapjūtė jau eina į pabaigą. AB „Linas Agro“ vadybininkas - konsultantas  Šakių rajone Algimantas Daugėla teigė, jog derliaus nuėmimo įkarštyje, žemdirbiams eilėje kartais reikėdavo palaukti 3-4 valandas, o šiuo metu, kai darbai beveik baigti, su tuo susijusių problemų nėra visai. Bridžių kaime, UAB „Agrokoncerno“ grupės supirkimo punkte grūdų supirkimas vyksta taip pat sklandžiai. Jei reikėdavo palaukti, tai tik apie valandą laiko.  Žvirgždaičiuose esančioje Laimos Stonkuvienės įmonėje su didesnėmis problemomis dėl eilių taip pat nebuvo susidurta. Šios įmonės darbuotojai stengiasi dirbti taip, kad ūkininkams netektų laukti.

Grūdų kainos, lyginant su 2013 ir ankstesniais metais, krito 20–30 proc., o pašarinių grūdų – iki 40 proc. Manau, kad žemdirbiai kitais metais mažins kvietrugių ir avižų plotus“, – teigė Grūdų augintojų asociacijos vadovas Aušrys Macijauskas.

Lietuvoje javapjūtė jau persirito į antrąją pusę, kai kurie valdininkai nedrąsiai kalba apie rekordinius derlius. Žemės ūkio ministerija taip pat prognozuoja, kad šiemet Lietuvoje grūdų derlius bus rekordinis - 4,7 milijono tonų grūdų (7,5 proc. didesnis nei pernai). 7 procentais derlius turėtų augti dėl padidėjusių pasėlių plotų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.