Parėmė rajono verslo idėjas

Verslo plėtros taryba paskutinį kartą šiais metais parėmė pradedančiuosius verslininkus ir paskirstė jiems rajono savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo paramą. Rajono savivaldybės taryba, posėdžiavusi spalio 23 dieną, patvirtino pateiktą verslo idėjų skatinimą.
 
Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo parama paskirstyta devynioms naujai susikūrusioms įmonėms ir fiziniams asmenims. Iš viso bus išdalinta 37 tūkst. 920 litų. Įmonės įsteigimo išlaidų daliniam padengimui Dianai Jazukevičienei skirta 240 litų, Mindaugui Tarnauskui - 180 litų, UAB „Pas Dalužę“ - 200 litų. Šiai naujai susikūrusiai bendrovei 3 tūkst. litų kompensuotos ir įrangos įsigijimo išlaidos. Tokia pat suma skirta ir Linui Jasulevičiui.

Ramūnui Venslovaičiui, Rimantui Martinkevičiui ir Algirdui Banevičiui bei MB „Pašešupio medelynui“ įrangos įsigijimas buvo kompensuotas 5 tūkst. litų. Po tokią pat pinigų sumą gavo UAB „Lino valda“ (paskolos palūkanų daliniam padengimui) ir Vaidotas Sadauskas (Jaunimo verslo idėjos įgyvendinimui).

Po 2 tūkst. litų skirta UAB „Transasta“, MB „Emtransa“ ir MB „Ramseta“ daliniam besikuriančių įmonių įrangos įsigijimo padengimui. MB „Leidiniai sportui“ paremti  skirta 1 tūkst. 500 litų, o MB „Alsta LT“ - 800 litų. UAB „FinAgro“ 1 tūkst. litų dalinai kompensuotos parodos išlaidos. Pagal Fondo nuostatus VšĮ Šakių verslo informacijos centrui skirti 1 tūkst. 897 litai administravimo išlaidoms padengti.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis įpareigotas pasirašyti paramos suteikimo sutartis, o rajono savivaldybės administracijos Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė  - per 30 kalendorinių dienų po sutarties pasirašymo pervesti lėšas į paramos gavėjų sąskaitas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.