Padangų keitimo bumas po truputį baigiasi

padangu centrasAsta GVILDIENĖ
 
Kasmet lapkričio 10 dieną įsigalioja draudimas eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis. Prieš penketą metų Girėnuose prie pagrindinio Šakiai – Kaunas kelio įsikūrusio „Padangų centro“ savininkas Tomas Pažereckas tvirtino, kad padangų keitimo bumas prasideda paskutiniąją spalio ir baigiasi antrąją lapkričio savaitę. Tada klientų patogumui tenka padirbėti ilgiau, neskaičiuojant valandų.
 
Nuotr. Įprastai „Padangų centre“ darbuojasi vienas Ernestas, o bumo metu jam reikia pagalbininko.
 
Darbo netrūksta
 
Kasmet lapkričio pradžioje prie autoservisų išsirikiuoja eilės automobilių. Ne išimtis ir šie metai. Nors stulbinamai šiltas ruduo dar šaltuku negąsdina, o stropiausi vairuotojai jau pakeitė savo automobilių vasarines padangas į žiemines, tačiau ir šiandien darbo autoservisų darbuotojams netrūksta.  Jei įprastai „Padangų centre“ galime rasti tik vieną darbuotoją Ernestą, tai bumo metu jam į pagalbą ateina pagalbininkas, padėti neatsisako ir pats serviso savininkas.

„Dirbame įsijuosę. Nėra kada prisėsti. Pradedame aštuntą, o baigiame jau po 18 valandos. Nė vieno kliento neišvejame, tad bumo metu dažnai tenka padirbėti dar ilgiau, - tvirtino T. Pažereckas. - Ne išimtis ir šeštadieniai. Kadangi lapkričio 1 – oji šiemet buvo šeštadienį, tai, taikydamiesi prie savo klientų, kad visi norintys suspėtų pasikeisti ratus, dirbome ir praėjusį sekmadienį.“

Nekalbūs, bet draugiški

„Padangų centro“ darbuotojai nekalbūs. Vos spėja suktis. „Mūsų šūkis: „Mažiau kalbų – daugiau darbų“, - juokiasi savininkas. - Suprantame vienas kitą be žodžių. Būna, vienas tiesi ranką, o kitas jau žino, ko tu nori. Taip ir darbas greičiau vyksta, ir klientui trumpiau reikia laukti.“

Pakalbinti eilėje stovintys vairuotojai tvirtino, jog šį autoservisą ne vienerius metus iš eilės renkasi ne tik dėl nedidelių paslaugų kainų, bet ir dėl malonaus aptarnavimo, draugiško požiūrio į savo klientus. Jie sako, kad čia galioja taisyklė: „Klientas visada teisus“, todėl kiekvienas maloniai sutinkamas ir išlydimas. Nors dabar ne vienam vairuotojui eilėje gali tekti palaukti ir keletą valandų, tačiau šis bumas po truputį jau turėtų atslūgti.

Kainos nedidelės

„Stengiamės nenuskriausti savo klientų, su kiekvienu randame bendrą kalbą, - tvirtino „Padangų centro“ savininkas. – Pas mus rato permontavimas, subalansavimas bei pakeitimas kainuoja nuo 12 litų. Jei reikia padangų, čia jas galima įsigyti nuo 10 iki 500 litų. Kiekvienas gali rinktis pagal savo kišenę.“

Dėvėtos padangos  kainuoja nuo 50 litų, naujos – nuo 120 litų ir daugiau. „Kadangi didelių kiekių neperkame, nuolaidų taip pat didelių negauname, tad pardavinėjame standartinėmis kainomis, - atviravo T.Pažereckas. – Šakiuose autoservisų daug, mes ne vieninteliai siūlome šias paslaugas, todėl žmogus turi galimybę rinktis.“ Be to, čia galima palikti netinkamas eksploatuoti padangas, tad nereikia rūpintis, kur dėti susidėvėjusius automobilių „batus“.

Kelia nerimą

Pasak T. Pažerecko, nerimą kelia virš pastato pasvirę seni medžiai. „Pats nupjauti neturiu leidimo. Bus daug piktumų. O dar žiūrėk, atsiras kokia močiutė, kuri juos sodino, kils skandalas. Nenoriu su niekuo pyktis, tačiau baisu, kad neužgriūtų ant mūsų pastato, automobilių ar net žmonių, - teigė pašnekovas.  – Prieš keletą metų bandžiau ieškoti išeities, tai buvau siuntinėjamas iš vienos institucijos į kitą, pavargau vaikščioti, o problema taip ir liko neišspręsta. Kai ką nors užgrius, tai ieškos kaltų. Argi sunku juos seniūnijos darbuotojams nupjauti ir atiduoti vargšams? Ir mums būtų  saugiau, ir paramos stokojančios šeimos būtų aprūpintos malkomis.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.