Ieškojo galimybių, kaip įtraukti bendruomenes į verslumą

Sausio 9 dieną Šakių rajono kaimo bendruomenių lyderiai skubėjo į susitikimą su Lietuvos Aleksandro Stulginskio universiteto lektoriumi dr. Vytautu Pilipavičiumi. Tikimasi, kad jo metu gauta informacija bus ta meškerė, kuri padės bendruomenėms susigauti žuvį – rasti išeitį naujoje situacijoje, iš kurios laukiama aktyvesnio verslumo kompetencijų formavimo, gilesnio pasaulinių problemų suvokimo ir gebėjimo įgytas žinias pritaikyti savo aplinkoje.
 
Su lektoriumi V. Pilipavičiumi bendruomenių atstovai aptarė  jau atliktus naujos strategijos kūrimo darbus ir kartu pamąstė apie galimybes, kaip įtraukti bendruomenių visuomenę į tikroviškos studijos sukūrimą. Juk nuo šito prasideda visi, taip pat ir naujojo investicinio laikotarpio projektai, skirti verslumo skatinimui ir plėtrai.

Pasak Šakių bendruomenių centrų asociacijos atstovės viešiesiems ryšiams Aldonos Narkūnienės, Aleksandro Stulginskio universiteto lektorius pabrėžė, kad bendruomeninis verslumas – tai strategiškumu grindžiama bendruomeninė veikla, kai, siekiant šeimos, bendruomenės, gyvenamosios vietovės ar šalies gerovės, bendruomeninės veiklos rezultatai tarnauja gyvenamosios vietovės ateities formavimui, užtikrindami žmogaus gyvensenos sąlygų ir bendruomeninės gyvensenos kokybę.

„Taigi visi, plaukdami į naujos strategijos kūrimo vandenis, turėkime rankose meškeres, kad žuvį pasigautume patys, - kalbėjo A. Narkūnienė. – Verslumo galime imtis tik pasimokę, susitelkę, gerai apmąstę, išanalizavę ir įvertinę savo galimybes bei laikydamiesi pagrindinio principo: ,,Gyvenimas nieko neduoda be darbo“ (Horacijus).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.