Pienininkai problemas aptars suvažiavime

Praėjusią savaitę, vasario 6 dieną, į rajono savivaldybės salę susirinko gana nedidelis būrelis rajono ūkininkų. Tradicinio susirinkimo metu aptari keli pagrindiniai klausimai.
Ūkininkų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Rimantas Valiukas kalbėjo apie krizinę situaciją, į kurią pateko pieno gamintojai dėl nuolat mažėjančių pieno supirkimo kainų. Kadangi pieno perdirbėjai su gamintojais nepasirašo ilgalaikių sutarčių, kainas gali keisti kada panorėję. Lietuvos pieno gamintojų asociacijos  duomenimis, mūsų šalyje pienas superkamas dukart pigiau nei ES šalių vidurkis. Susidarius gana sudėtingai situacijai pieno sektoriuje, Lietuvos pieno gamintojų asociacijos sprendimu, vasario 24 d. Kėdainiuose bus organizuojamas visuotinis pieno gamintojų suvažiavimas. Pienininkai neslepia, jog jei ir po suvažiavimo niekas nepasikeis, teks Vilniaus link važiuoti su traktoriais. Suvažiavime ketina aktyviai dalyvauti ir Šakių rajono atstovai, bus organizuojama bendra ūkininkų kelionė autobusu.

Kaip sakė Žemės ūkio skyriaus vedėjas Alfridas Vigelis, vasario 11 dieną, 16 valandą, Šakių rajone lankysis žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, tad žemdirbiams bus puiki proga pateikti jai klausimus visomis aktualiausiomis žemdirbiškomis temomis. Šiuo metu ministerija Vyriausybei jau yra pateikusi projektą dėl  žymėto dyzelino akcizo kompensavimo tvarkos pakeitimų.

Susirinkime dalyvavo Šakių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai.  Vyriausiasis veterinarijos gydytojas – inspektorius Algimantas Samajauskas plačiau kalbėjo apie Europoje besiplečiantį paukščių gripą, tad pavasariop rajono ūkininkams, auginantiems paukščius, reikėtų būti itin atidiems ir laikytis visų atsargumo priemonių. Neišnyko ir afrikinio kaulių maro grėsmė. Nustatomi vis nauji susirgimų atvejai. Laimė,  kol kas užkratas Šakių rajono nepasiekė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.