„Lauksvos“ strategijoje - pasirodymas vienoje didžiausių pasaulio parodų

grazvydasAsta GVILDIENĖ
 
Vasario 9 – 12 dienomis UAB „Lauksva“ projektų vadybininkas Gražvydas Kutkus dairėsi po „Gulfood 2015“ parodą, kuri vyko vienoje iš turtingiausių pasaulio ir Artimųjų Rytų valstybių, auksu ir dangų raižančiais stikliniais pastatais tviskančiame Dubajuje. Į rytojų su optimizmu žvelgiantys baldžiai čia ieškojo galimybių pristatyti ir savo produkciją.
 
Nuotr. Po „Gulfood 2015“ pasidairęs G. Kutkus, čia tikisi sugrįžti kitais metais – UAB „Lauksva“ planuoja dalyvauti bei savo baldus pristatyti šioje vienoje didžiausių pasaulio parodų.
 
Pasaulinė paroda „Gulfood 2015“ – bene didžiausias renginys, kuriame pristatomi maisto produktai, gėrimai, kavinių, restoranų ir viešbučių įranga. Parodos metu organizuojami seminarai, konferencijos bei susitikimai su verslo atstovais. „Gulfood“ kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo - praėjusiais metais ją aplankė apie 69 tūkst., šiemet – 85 tūkst. verslo atstovų iš 170 šalių. Parodoje savo produkciją pristatė daugiau nei 4 tūkst. 800 kompanijų iš 120 šalių.

Į rytojų su nauja strategija žengianti UAB „Lauksva“ ateinančiais metais ir pati, galbūt su Europos Sąjungos pagalba, planuoja dalyvauti bei savo baldus pristatyti šioje vienoje didžiausių pasaulio parodų. Tad, pasak G. Kutkaus, jo vizito tikslas buvo čia apsidairyti ir paieškoti kontaktų, kurie leistų užmegzti artimesnius ryšius su baldais prekiaujančiomis įmonėmis. Tiesa, „Gulfood 2015“ jį šiek tiek nuvylė. Mat čia baldai buvo pristatomi vos šešiuose stenduose, kitose ekspozicijose - vien maisto produktai, tarp jų ir lietuviški gaminiai.

Šiais metais tarptautinėje Dubajaus parodoje Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių jungtiniame stende dalyvavo ir savo produkciją pristatė  UAB „Agrovet“, UAB „Rudvila“, UAB „Meškėnas“, AB „Kauno Grūdai“, UAB „Mantinga“, UAB „Amber Pasta“, UAB „Malsena Plius“, AB „Krekenavos Agrofirma“, UAB „Naujasis Nevėžis“, UAB „TRT-Trade“, AB „Vilkyškių pieninė“, UAB „Gudobelė“, AB „Žemaitijos pienas“, UAB „Iceco“, UAB „Kėdainių konservų fabrikas“. Jungtiniai Arabų Emyratai garsėja kaip šalis, itin vertinanti aukštos kokybės produktus, šios šalies rinką palankiai vertina ir Europos Komisija.

Viename iš „Gulfood 2015“ parodos metu vykusių seminarų planavo dalyvauti ir pats Lietuvos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, užsiminęs apie tai vizito po mūsų rajoną metu, tačiau jį pakeitė ūkio ministras Evaldas Gustas. Jo vadovaujamą delegaciją sudarė Susisiekimo ministerijos, VšĮ „Versli Lietuva“, VĮ „Lietuvos oro uostai“ ir verslo atstovai, kurie susitiko su Jungtinių Arabų Emyratų ekonomikos ministru Sultanu bin Saeedu Al Mansoori, Transporto departamento pirmininku Sheikhu Sultanu bin Tahnoonu Al Nahyanu, „Etihad“ oro linijų vadovybe. Verslo forume, kurį čia kartu su Dubajaus pramonės ir prekybos rūmais organizavo VšĮ „Versli Lietuva“, dalyvavo Lietuvos maisto, tekstilės, logistikos,  baldų sektoriaus įmonės (tarp jų buvo ir UAB „Lauksva“ pardavimų vadybininkas) ir Jungtinių Arabų Emyratų verslo atstovai.

G. Kutkaus teigimu, nors Lietuvos ir Jungtinių Arabų Emyratų bendradarbiavimo potencialas – maisto pramonė, transportas, logistika ir inovacijos, tačiau Lietuvos baldžiai čia taip pat mato savo produkcijos realizavimo  galimybių. Mat dėl turistų srautų gausos jau ir šiandien jų apgyvendinimui trūksta viešbučių. „Kur beapsidairysi, tolumoje matosi statybos, kranai. Per trejus ateinančius metus Dubajuje planuojama pastatyti 139 viešbučius, - pasakojo pardavimų vadybininkas, dar vis negalintis atsitokėti nuo patirtų įspūdžių ir „kosminių“ vaizdų. – Paskaičiavus išeitų po keturis viešbučius per mėnesį. Lyginant su jų statybos mastais, jei čia pavyktų prieiti, su kaupu pakaktų ir vieną viešbutį apstatyti mūsų gamintais baldais. Parodoje pasikeičiau kontaktais su baldus pristatančiomis kompanijomis iš Graikijos, Turkijos ir Jungtinių Arabų Emyratų, dabar bandysiu su visais susisiekti. Tikiuosi, kad pavyks susitarti ir bendradarbiauti.“

Be to, Dubajus iškovojo teisę 2020 metais organizuoti pasaulinę EXPO parodą. Jungtiniai Arabų Emyratai pasaulinės parodos organizavimui ketina skirti 6,5 mlrd. dolerių. „EXPO 2020“ paviljonai iškils tarp Dubajaus oro uosto ir sostinės Abu Dabio. Pažvelgus į gigantiškus prekybos ir pramogų centrus, tokius kaip „Dubai Mall“, kuris prilygsta 500 futbolo aikščių plotui su olimpinio dydžio čiuožykla, vienu iš didžiausių pasaulyje akvariumu (čia plaukioja apie 33 tūkst. jūros gyvūnų), kino teatrais, 1 200 parduotuvių bei 120 kavinių ir restoranų, Dubajuje mūsų baldžiai tikrai turėtų, ką veikti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.