Privatūs veterinarijos gydytojai augintinių pasų neišdavinės

Išaiškinus ne vieną atvejį, kai privatūs veterinarijos gydytojai, talkindami veisėjams, klastoja gyvūnų pasus, įrašus apie jų amžių ar skiepus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba griežtina jaunikliams išduodamų dokumentų kontrolę.
 
Nuo šių metų rugpjūčio 3 d. iki gruodžio 31 d. augintinio pasą šunų, kačių ir šeškų savininkams mūsų rajone išduos tik Šakių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos valstybiniai veterinarijos gydytojai. Mūsų rajoną aptarnaus vyriausieji veterinarijos gydytojai-inspektoriai Alvydas Pilipauskas ir Algimantas Samajauskas.

Anot Šakių maisto ir veterinarijos specialistų, augintinio pasas būtinas tik tuomet, kai šeimininkas su šunimi, kate ar šešku keliauja Europos Sąjungos šalyse tiek nekomerciniais tikslais, tiek norėdamas parduoti gyvūną.

Jeigu su augintiniu neplanuojate važiuoti į užsienį, augintinio pasas nebūtinas. Visiems šunų, kačių ir šeškų savininkams reikia turėti veterinarijos gydytojo išduotą dokumentą, patvirtinantį, kad gyvūnui reguliariai (pagal vakcinos gamintojo informaciniame lapelyje pateikiamus nurodymus) atliekama vakcinacija nuo pasiutligės.

Ligi šiol gyvūnams pasus išdavinėjo privatūs veterinarijos gydytojai. Mūsų rajone yra žinoma viena smulkių gyvūnų klinika, kuri teikė šias paslaugas, tai „Veterinarijos pagalba“. Nuo rugpjūčio 3 d. ši klinika pasų išduoti negalės, bet įrašus juose apie gyvūnui atliktas veterinarines procedūras galės daryti. Taip pat veterinarijos gydytojai, kaip ir anksčiau, galės skiepyti gyvūnus, ženklinti bei dėti gyvūnams poodines mikroschemas. Be šių naminiams gyvūnams veterinarijos gydytojų atliktų procedūrų Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai gyvūnų pasų išduoti negali.

Kokia naminių gyvūnų pasų išdavimo tvarka bus nuo šių metų gruodžio 31 d., specialistai kol kas dar nežino. Tačiau Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nori užkirsti kelią privačių veterinarijos gydytojų netinkamiems veiksmams, kad augintinių pasai ateityje nebūtų klastojami.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.