Vyriausybė neatleido mažų įmonių nuo pelno mokesčio ir nepratęsė PVM lengvatų knygoms

Įmonės, kurių metinės pajamos neviršija 1 milijono litų per metus, nebus atleistos nuo pelno mokesčio ir avansinio pelno mokesčio mokėjimo. Taip trečiadienio posėdyje nusprendė Vyriausybė. Posėdyje taip pat nepritarta įteisinti nuolatinį lengvatinį 9 procentų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams.

Vyriausybės manymu, nedideles įmones atleidus nuo pelno mokesčio, valstybės biudžetas 2010 metais netektų apie 150 milijonų litų. Antruoju atveju valstybės biudžetas 2010 metais negautų apie 300 milijonų litų pajamų.

Be to, mažoms įmonėms Pelno mokesčio įstatyme jau yra nustatytos įvairios pelno mokesčio lengvatos, pavyzdžiui, jei įmonėje vidutinis darbuotojų skaičius neviršija 10 žmonių ir mokestinio laikotarpio pajamos neviršija 500 tūkstančių litų, apmokestinamasis pelnas apmokestinamas taikant 13 proc. mokesčio tarifą, tokioms įmonėms taip pat nustatyta palankesnė ilgalaikio turto nusidėvėjimo sąnaudų pripažinimo tvarka ir kt.

Taip pat nuo 2009 metų pajamų riba, kurios neviršijant įmonėms neatsiranda prievolė mokėti avansinio pelno mokesčio, yra padidinta nuo 100 tūkstančių iki 1 milijono litų, o pirmaisiais mokestiniais metais įmonės yra atleidžiamos nuo avansinio pelno mokesčio. Be to, numatytos pakankamai lanksčios avansinio pelno mokesčio mokėjimo sąlygos - įmonės mokestį gali mokėti ne tik pagal praėjusių metų veiklos rezultatus, bet ir pagal numatomą mokestinio laikotarpio pelno mokesčio sumą.

Vyriausybės posėdyje taip pat nepritarta PVM įstatymo pakeitimui, kuriuo siūloma įteisinti nuolatinį lengvatinį 9 proc. PVM tarifo knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams.

Minėto įstatymo pakeitimui nepritarta, nes Seimas 2009 m. birželio 23 d. priėmė pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimą, kuriuo lengvatinio 9 proc. PVM tarifo taikymas knygų ir neperiodinių informacinių leidinių tiekimui buvo pratęstas iki 2010 m. gruodžio 10 dienos.
Parengta pagal ELTA.
 
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.