Šakiečiai kviečiami stiprinti smulkųjį vietos verslą

gyvyteRugsėjo 11–13 d. Lietuvoje vyks AB „Swedbank“ inicijuota antroji smulkiųjų vietos gamintojų ir prekybininkų palaikymo akcija. Verslumą skatinančiame projekte „Kiekvienas gali būti didelis“ dalyvauja 22 rajono įmonės.
 
Nuotr. UAB „Zanavykų optika“ vadovė, gydytoja Zita Gyvytė sako, jog smulkiajam verslui koją kiša pirkėjų išvežami pinigai į kitus Lietuvos miestus.
 
Aktyvina šakiečius
 
AB „Swedbank“ Šakių klientų aptarnavimo skyriaus valdytojas Marius Žebrauskis rajono smulkiesiems verslininkas pristatė šiuo metu banko įgyvendinamą projektą „Kiekvienas gali būti didelis“. Mažos krautuvėlės, kepyklos, kavinės, dovanų galerijos ir kiti smulkūs verslai raginami teikti pirkėjams išskirtinius pasiūlymus, o gyventojai – kviečiami iš jų įsigyti bent vieną reikalingą prekę. „Tarp gyvybingo vietos verslo ir stiprios vietos ekonomikos yra tiesioginis ryšys: palaikydami smulkiuosius verslininkus, mes stipriname savo bendruomenę, nes eurai, išleisti smulkiojo gamintojo ar prekybininko krautuvėje, grįžta atgal į vietos ekonomiką. Būtent tokia ir yra pagrindinė projekto „Kiekvienas gali būti didelis“ idėja. Siekiame paskatinti žmones reikalingą prekę bent kartą įsigyti būtent iš smulkiojo verslininko ir taip prisidėti kuriant pirkimo iš mažųjų gamintojų kultūrą Lietuvoje“, – idėją paaiškina Marius Žebrauskis, Iš viso dalyvauti projekte „Kiekvienas gali būti didelis“ Lietuvoje užsiregistravusios 1826 įmonės. Šakių rajone dalyvauja 22 įmonės.
 
Per mažai žmonių

Banko inicijuotame projekte dalyvauja akių ligų gydytojos Zitos Gyvytės vadovaujama UAB „Zanavykų optika“, kuri Šakiuose veikia nuo 2002 m. Taigi 13 m. patirtis parodė, kad rajone sudėtinga išsilaikyti smulkiajam verslui. „Labai sparčiai mažėjantis rajono gyventojų skaičius turi įtakos, kad smulkusis verslas patiria sunkumų. Be to, turi reikšmės ir žmonių mobilumas, noras išleisti pinigus didesniuose miestuose. Žinoma, žvelgiant iš kitos pusės, visa tai skatina tobulėti“, – kalbėjo gydytoja Z. Gyvytė, projekte sutikusi dalyvauti dėl ilgamečio bendradarbiavimo su banku.

Pirmuosius metus veikiančios parduotuvės „Madeina“ savininkė Jūratė Jakštienė taip pat tvirtina, jog rajone smulkiajam verslui sudėtinga dėl sparčiai mažėjančių gyventojų. „Dažnas nusistebi, kaip nebijojome Šakiuose atidaryti šią parduotuvę. Juk mes prekiaujame kokybės vardą Lietuvoje turinčios firmos prekėmis. Kiti pasidžiaugia, kad nereikia apsipirkti vykt į kitą miestą. Aišku, į parduotuvę ateina tie, kas domisi kokybiškomis prekėmis. Laikas parodė, kad šakiečiai vertina kokybišką rūbą.  Žinoma, mums sudėtingiausia, kad mažai žmonių“, – patikino verslininkė. Dalyvauti projekte verslininkai Jūratė ir Kęstutis Jakščiai sutiko dėl pačių ir klientų interesų. Pastarieji atsikaitę banko kortele turi galimybę laimėti 30 eurų kuponą, už kurį prekių galėtų įsigyti iš projekte dalyvaujančių įmonių.  
 
Vertingi prizai

Projekte „Kiekvienas gali būti didelis“ dalyvaujantys verslininkai kiekviename jo etape varžosi ir dėl trijų tūkst. eurų vertės piniginių prizų. Juos laimėtojai galės išleisti savo nuožiūra. Piniginius prizus įmonės dar galės laimėti lapkritį bei gruodį. „Dar laukia trys projekto etapai su prizais, kuriuos, tikime, verslininkai panaudos tolimesniam savo verslo stiprinimui“, – pažymėjo M. Žebrauskis.

Pasibaigus projektui vienas iš jo dalyvių pasisemti patirties ir galbūt naujų idėjų verslui ieškoti vyks į tarptautinę verslo konferenciją Niujorke.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.