Devyniolikmetė nepabijojo iššūkių ir atidarė kavinę

pasakos namelisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Nuo šiol Šakiuose pavalgyti pietų ar šiaip užkąsti bus galima užsukti į dar vieną vietą. „Pasakos nameliu“ pasivadinusioje kavinukėje rajono gyventojų laukia 19-metė Ugnė Vaikšnoraitė, kuri praėjusį savaitgalį paskelbė oficialų kavinės atidarymą.
 
Nuotr. Praėjusį savaitgalį Ugnė Vaikšnoraitė oficialiai atidarė savo kavinukę.
 
Įkūrė verslą
 
Visi puikiai žinome, jog Šakiuose yra ne viena kavinė ar kita maitinimo įstaiga, kurioje galime greitai ir skaniai pavalgyti. U. Vaikšnoraitės pasiteiravus, kuo gi jos atidaryta kavinė rajono gyventojams galėtų būti patrauklesnė už kitas ir kodėl žmonės, norėdami papietauti, turėtų rinktis „Pasakos namelį“, mergina atsakė, jog klientus stengsis prisivilioti patraukliomis kainomis, akcijomis bei, savaime suprantama, paprastu, bet ir įdomiu meniu.

Merginos pasiteiravus, kaip visgi sukūrė kavinei meniu ir apsisprendė, kad bus gaminamas būtent toks maistas, kokio dabar galime paskanauti „Pasakos namelyje“, Ugnė prasitarė, kad norėjosi kažko paprasto, tačiau gardaus.

„Nuvykę į Prienus visuomet valgydavome labai skanius čeburekus ir kažkaip kilo mintis, jog ir mūsų kavinukėje žmonės galėtų jų paskanauti. Kadangi Šakiuose greito maisto užkandinių jau yra, stengiausi atsižvelgti į tai, kokių patiekalų trūksta, o ir žmonių stengėmės paklausinėti, kokių patiekalų pageidauja“, – kalbėjo jaunoji verslininkė.

Iš pradžių, kol darbai įsibėgės, užsukusieji į kavinę galės paskanauti įvairių užkandžių iš vištienos, pavalgyti dienos pietus – bus siūlomi cepelinai, įvairūs kepsniai. Vėliau, iki galo ištobulinus receptą, paskanauti bus galima ir čeburekų.

Iššūkių nebijo

 Ugnei dar tik 19 metų, tačiau mergina nepabijojo imtis savo verslo. Pasak merginos, imtis verslo ją pastūmėjo mama.

„Tiesą pasakius, net nežinau, viena galbūt ir nesugebėčiau visko padaryti. Juk reikia ne tik produktais, meniu, darbais pasirūpinti, bet ir popierizmo nemažai, mama man labai daug padeda“, – atvirai kalbėjo mergina.

D. Vaikšnorienė teigė, jog jai nekilo jokių abejonių dėl dukters planų kurti verslą. Moteris teigė, jog Ugnė labai versli ir organizuota asmenybė, tad ir mamai didelių problemų padedant plėtoti verslo idėją nekyla.

Be kita ko, mergina sukūrė tris darbo vietas.
 
Studijuoja viešąjį maitinimą

Ugnė Kauno kolegijoje studijuoja viešąjį maitinimą, gilintis į maisto gaminimą jai patinka. Jaunoji verslininkė mano, jog šiais laikais reta mergina ar moteris negamina maisto, ir Ugnė tai daryti mėgsta. Mama prasitarė, jog mergina visuomet ieško įdomesnių receptų bei stengiasi nustebinti draugus ir namiškius. Merginos pasiteiravus, ar iš jau išmėgintų ir patikrintų receptų kai kurie pasirodys „Pasakos namelyje“, jaunoji verslininkė atsakė, kad, kai jų ne tik skonis, bet ir išvaizda atitiks jos pačios gan aukštus reikalavimus, tuomet – galbūt.

„Tiesą pasakius, kartais net pasvajodavau, kad norėčiau atsidaryti nedidelę kavinukę, tuomet buvau jaunesnė ir net neįsivaizdavau, kad mano tylūs pasvajojimai virs realybe“, – džiaugsmo neslėpė Ugnė.

Patalpų remontas, visi kiti darbai užtruko bene dvejus metus. Patalpos pasikeitė neatpažįstamai: iki remonto čia tebuvo plikos sienos.

Prie arbatos puodelio Ugnės paklausus, koks jausmas kyla suvokus, jog esi nuosavoje kavinėje, mergina su šypsena veide atsakė: „Nerealu!“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.