Norintiems patobulinti vairavimo įgūdžius – specialios pamokos

vairavimasŽiemiški orai dažnai sukelia pavojų eismo saugumui ir yra tikras vairuotojų vairavimo įgūdžių išbandymas. Matydami, kad kai kuriems vairuotojams trūksta vairavimo įgūdžių, techninių sporto šakų kompleksas „Nemuno žiedas“ jau antri metai organizuoja specialų projektą.

Nuotr. Figūrinių važiavimų metu profesionalai sėdasi šalia kiekvieno vairuotojo ir gyvai pataria, kaip geriau elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Kačerginėje esančioje „Nemuno žiedo“ trasoje antrus metus iš eilės startuoja „Žiemos vairavimo aikštelės“ projektas, skirtas kiekvienam paprastam piliečiui, norinčiam lavinti savo vairavimo įgūdžius ant slidžios kelio dangos.
 
„Pastebėjome, kad iškritus pirmosioms snaigėms dalis vairuotojų gatvėse yra tiesiog sutrikę. Todėl nusprendėme juos apmokyti“, – apie kilusią idėją surengti tokį projektą pasakojo „Nemuno žiedo“ renginių organizatorius Jonas Šiaudikis.

Kaip tarė, taip padarė. Ir neapsiriko. Bent jau kol kas instruktoriai sunkiai spėja apmokyti visus norinčius. Iš pradžių buvo skelbiama, kad mokymai nemokami, tačiau dėl didžiulio susidomėjimo organizatoriai turėjo stabdyti dalyvių registraciją. „Net ir padarius paslaugą mokamą, panašu, teks daryti tą patį“, – tikino J. Šiaudikis, džiaugdamasis pavykusiu projektu. Pasak pašnekovo, jei žiemos sąlygos leis, planuojama apmokyti kuo daugiau žmonių.

Kiekvienos grupės laukia trumpas seminaras apie saugų vairavimą žiemą, o iš karto po jo – praktinė dalis – figūrinis važiavimas su savo automobiliu.

Įdomu tai, kad seminarus apie saugų vairavimą žiemą ves garsūs Lietuvoje automobilių sporto veidai – Audrius ir Ignas Gelžiniai, Gintautas Firantas. Taip pat jie padės teorines žinias pritaikyti ir praktikoje – figūrinių važiavimų metu profesionalai sėdės šalia kiekvieno vairuotojo ir gyvai patars, kaip geriau elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Pirmasis šių metų susitikimas „Nemuno žiedo“ trasoje vyko sausio 9 dieną. Antrieji užsiėmimai suplanuoti jau šį šeštadienį. Užsiėmimų metu bus priimtos dvi grupės po 40 žmonių.

Šakių automobilių sporto klubo pirmininkas Tadas Viliūšis giria kaimynų sumanymą ir panašų projektą galvoja įgyvendinti Šakiuose. „Kol kas tai tik iniciatyva. Manau, atsirastų norinčių. Belieka suderinti konkrečius veiksmus, surasti ir įrengti aikštelę“, – apie mokymus vairuoti ant slidžios kelio dangos kalbėjo šakietis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.