Naujasis „Šakių vandenų“ darbuotojas sukėlė diskusijų audrą

krukasGintarė MARTINAITIENĖ

Nuo to laiko, kai pasikeitė UAB „Šakių vandenys“ direktorius, bendrovėje vyksta įvairūs pokyčiai, pertvarkos. Neseniai čia pradėjo dirbti jaunas specialistas iš Vilkaviškio Donatas Krukas, kuris vadovauja Gamybos padaliniui. Būtent jo atsiradimas įmonėje sukėlė nemenkas diskusijas, viešai ieškota ir įvardyta jo giminystė su tarybos nariu Valdu Stankūnu.

Nuotr. Nuo sausio 18 dienos Gamybos padaliniui vadovaujantis vilkaviškietis Donatas Krukas nekreipia dėmesio į įvairias kalbas ir optimistiškai dėlioja ateities darbus.

Paskelbė konkursą

„Skelbiu konkursą! Jei nežinojote (aš nežinojau), tai UAB „Šakių vandenys“ turi naują direktoriaus pavaduotoją – Donatą Kruką. Spėkite, kurio Šakių rajono politiko giminaitis jis yra! Vieną teisingai atsakiusį/atsakiusią pakviesiu šventinės vakarienės!“ – tokį įrašą pirmadienį į socialinį tinklą „Facebook“ įkėlė tarybos narys Mindaugas Tarnauskas. Susidomėjimo šis įrašas tikrai sulaukė. Vieni spėliojo, kiti teisingai įvardijo giminystės ryšius (Valdo Stankūno žmonos brolio sūnus – red.), kiti piktinosi ir kritikavo vietinę valdžią dėl darbo specifikos, dar kiti domėjosi, kaip ir kokiu būdu „Šakių vandenyse“ atsirado D. Krukas.

M. Tarnauskas įsitikinęs: „Toks ydingas įdarbinimas būdingas ne tik Šakiams, bet visai Lietuvai. Todėl reikia viešinti. Jei kiekvieną kartą garsiai apie tai kalbėsime, gal kažkas keisis. Reikia parodyti situacijos absurdiškumą, kai, tikėtina, be konkurso žmonės patenka į gana aukštas pareigas.“

Pasak tarybos nario, tikriausiai net ne vieną, o visus teisingai giminystės ryšius įvardinusius socialinio tinklo lankytojus jis pakvies žadėtos vakarienės.

Ne pavaduotojas

Administracijos direktorius Evaldas Sniečkus sakė, kad D. Krukas buvo vienas iš kandidatų užimti „Šakių vandenų“ direktoriaus kėdę. Tai patvirtino ir bendrovės direktorius Kęstutis Vilkauskas.

„Į direktoriaus vietą pasirodė netinkamas, bet kaip techninį žmogų pats rekomendavau direktoriui. Manau, čia jis tinkamas, turi reikiamą išsilavinimą“, – teigė E. Sniečkus, patikslinęs, kad D. Krukas – ne direktoriaus pavaduotojas, o Gamybos padalinio vadovas.

Minėtose pareigoje D. Krukas dirba nuo sausio 18 dienos. K. Vilkauskas aiškino, kad iki įdarbinimo keletą kartų su D. Kruku kalbėjo telefonu, kalbino dirbti bendrovėje, nes patiko jo požiūris, daugeliu atvejų sutapo nuomonė.

Apskritai, kaip aiškino administracijos direktorius, bendrovė ne tokio dydžio, kad joje būtų keli pavaduotojai. Tiesiog yra sudaryti keturi padaliniai, paskirti jų vadovai, iš kurių tiesiogiai bus reikalaujama atsakomybės. Komercijos padaliniui vadovaus Ramutis Janarauskas, Gamybos – minėtas D.Krukas, Finansų – Reda Bilskienė, Kontrolės – Vita Bacevičienė.

E. Sniečkus ne kartą atkreipė dėmesį, kad įmonei vadovauja ne jis, o direktorius Kęstutis Vilkauskas, kurio kompetencijoje yra spręsti personalo klausimus, siekti užsibrėžtų tikslų įgyvendinimo ir tempti įmonę iš liūno.

„UAB-e konkursai nereikalingi. Mums svarbiausia, kad įmonė rodytų rezultatą, už kurį atsako direktorius. Nustebčiau, jei ten niekas nesikeistų. Matome, kad po truputį viskas į gera“, – teigė administracijos direktorius.

Jis aiškino, kad, iki galo sudėliojus struktūrą, bus peržiūrimos visos bendrovės ir joje dirbančių žmonių funkcijos.

„Šluoti reikia tiek, kad įmonė dirbtų normaliai, o ne taip, kaip iki šiol“, – akcentavo E. Sniečkus.

E. Vilkauskas kol kas negalėjo pasakyti, ar bus atleista esamų darbuotojų, kiek priimta ir ar išvis priimta naujų.

„Kaip bus, taip bus, nežinau. Tiesiog dėliojamės struktūrą, žiūrime“, – sakė UAB „Šakių vandenys“ direktorius.

Tai, kad D. Krukas yra tarybos nario V. Stankūno giminaitis, E. Sniečkus esą išgirdo tik tuomet, kai diskusijos užvirė viešai. Tą patį sakė ir K. Vilkauskas.

„Jei taip ir yra, nematau tragedijos. Svarbiausia – darbo rezultatas. Jei kažkam atrodo, kad galima padaryti geriau, prašom, ateikite ir siūlykite“, – teigė administracijos direktorius.

Ilgai svarstė

Vilkaviškyje gyvenantis D. Krukas neneigia giminystės ryšių su V.Stankūnu. Priešingai – sako, jog Šakiuose gyvena dvi tetos, tėčio brolis, bet prie to, kad jis pradėjo dirbti įmonėje, rankų nepridėjo nei tarybos nariai, nei dar kas nors.

„Konkurse (į direktoriaus vietą – red.) galėjo dalyvauti, kas nori. Tiesiog užpildžiau dokumentus ir viskas. Vėliau, matyt, ta informaciją ir pasinaudojo“, – teigė vilkaviškietis.

Apie darbą „Šakių vandenyse“ jis svarstė net nuo spalio. Visgi susidėliojus visus „už“ ir „prieš“ nulėmė tai, jog vyriškis norėjo išbandyti savo galimybes. Juk blogas karys, nenorintis tapti generolu. Tuo labiau, kaip sakė pašnekovas, kad išsilavinimas jam tai puikiai leidžia daryti. D.Krukas Lietuvos žemės ūkio universitete yra įgijęs vandens apsaugos inžinerijos ir valdymo hidrotechnikos krypties magistro laipsnį, turi panašios darbo patirties. Yra dirbęs inžinieriumi UAB „Hidroprojektas“, UAB „Mevilsta“ – darbų vykdytoju.

„Dirbau vienoje didžiausių įmonių Vilkaviškyje, turėjau geras darbo sąlygas, tačiau norėjosi išbandyti save. Girdėjau sakančius, kad esą į šiltą vietelę įsitaisė, bet tegul tie kalbantys pabando čia ateiti ir padirbti, kai net pieštuko pirkimą reikia derinti su direktoriumi“, – mintimis dalijosi naujasis Gamybos padalinio vadovas. Jis nekreipia dėmesio į įvairias kalbas ir optimistiškai dėlioja ateities darbus. Svarbiausias uždavinys, pasak D. Kruko, rasti 20 proc. vandens, nes šiuo metu įmonė parduoda tik apie 50 proc., taip pat spręsti klausimus dėl prisijungimo prie nuotekų tinklų. Jis bus atsakingas už avarijų likvidavimą, ūkinę dalį, transportą, vandenvietes, nuotekų tinklų priežiūrą.

„Manau, viskas į gera. Aišku, sunku kalbėti, nes nežinau, kaip čia buvo dirbama anksčiau, tačiau žmonės daugiau deklaruoja vandens, nuolat tikriname nuotekas“, – kalbėjo D. Krukas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.