Šakiuose – dar viena verslo interesus atstovaujanti organizacija

amatu rumaiPraėjusį antradienį Šakių rajono savivaldybėje įsikūrusiame Verslo informacijos centre atidaryta liepos mėnesį Šakiuose įsikūrusios Kauno prekybos, pramonės ir amatų (PPA) rūmų Šakių atstovybė.

Nuotr. Kauno PPA rūmų Šakių atstovybės iškabą atidengė (iš kairės) rajono meras Juozas Bertašius, rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis, atstovybės vadovas Arūnas Tarnauskas.

Į atidarymą susirinkusius pasveikinusi Šakių atstovybės narystės koordinatorė Daiva Palukaitienė auditorijai pateikė pristatymą „Šakiai – kuriant investicijų pritraukimo strategiją“. Pristatyme pateiktos vizijos, ko tikimasi, ko jau pasiekta, kokia politika verslo atžvilgiu šiuo metu svarbi bei aktuali.

Atstovavimas verslui Šakių rajone tikrai neprasidėjo drauge su Kauno PPA rūmų Šakių atstovybės įsikūrimu. Jau nuo 2000m. Šakiuose yra įsikūrusi asociacija „Šakių verslo klubas“, asociacijos nariai buvo vieni iš šalininkų, 2001 m. sukūrusių Verslo informacijos centrą.

Kai į Šakius kelius minti pradėjo Kauno PPA rūmai, rajono verslininkai rado bendraminčių. D. Palukaitienės teigimu, šie rūmai yra stipri institucija kurti bendruomenei, atstovauti verslui, padėti jo plėtrai ir augimui.

„Kalbant apie investicijas, jų pritraukimo strategiją, nesitikime ją sukurti vien savo jėgomis, bendradarbiaujame su VšĮ „Investuok Lietuvoje“, „Versli Lietuva“. Beje, šiais metais taip pat sukurta Šakių rajono Verslo taryba, kuri jau kibo į darbus. Viena svarbesnių 2016 m. tarybos veiklų – prisidėjimas prie investicijų pritraukimo strategijos“, – kalbėjo D.Palukaitienė.

Narystės koordinatorė pasakojo, kad ūkis Šakių rajone yra dvigubai didesnis nei Lietuvoje. Ūkiai stiprūs, žemės derlingos, dėl to vis mažėja ekologinio ūkininkavimo. Iš tikrųjų stiprūs ūkiai gamina grūdus ir juos veža į užsienį, o Šakių rajonui reikia darbo vietų, reikia perdirbimo, nors gamintojų ir yra, jų reikia dar daugiau. Tam ir kuriama investicijų pritraukimo strategija, kad būtų išvežami ne grūdai, o, pavyzdžiui, makaronai.

Stiprus žemės ūkis neišgyvens be paslaugų, kurios jį supa. Viena iš rajono stiprybių, kaip sakė D. Palukaitienė, 53 proc. verslo subjektų dirba paslaugų sektoriuje ir prekyboje. Beje, daug subjektų teikia paslaugas ūkininkams.

Susirinkusiems pristatytas šią vasarą atidaromas UAB „Dojus agro“ regioninis centras, skirtas žemės ūkio aptarnavimui. Rajono savivaldybės regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas renginio svečiams pristatė Gelgaudiškio dvarą ir papasakojo, kad šiuo metu ieškomas jo koncesininkas.

Kauno PPA rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis pasidžiaugė, jog Šakiuose atidaryta atstovybė ir jos vadovui Arūnui Tarnauskui įteikė rūmų vėliavą. Savo ruožtu A. Tarnauskas tikino, jog trečiadienis tapo džiugi diena, nes Šakiuose buvo įkurta dar viena verslo interesus atstovaujanti organizacija. Pasak vadovo, tikimasi, kad patirtis ir praktika, kurią yra sukaupę rūmai, padės pradedantiesiems, o seniai nuosavą verslą turintiems žmonėms pasiūlys geresnes galimybes pasinaudoti tuo, kas yra sukurta.
Po sveikinimų žodžių, visi susirinkusieji išskubėjo į lauką, kur J. Bertašius, A.Tarnauskas ir B. Žemaitis atidengė atstovybės iškabą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.