“Norfa” Šakiuose jau metai

Sima BURKŠAITYTĖ

Liepos 31 dieną buvo atšvęstas vienerių metų “Norfos” Šakiuose gimtadienis. Jis nuo kitų gimtadienių skyrėsi tuo, kad dovanas gavo ne sukaktuvininkas, o svečiai, kurie penkias dienas buvo džiuginami akcijomis, o penktadienį vaišinami skaniu medaus tortu.

Nuotr. Daug pirkėjų parduotuvė sulaukia nuo 7 – 8 val. ryto.

Šakių “Norfos” direktorė Jolita Šedbaraitė džiaugiasi per metus nusistovėjusiu pirkėjų ratu. “Jau galiu teigti, kad pagrindiniai pirkėjai atsisijojo. Nors daug užsuka pravažiuojančių žmonių, tačiau savo nuolatinius klientus mes pažįstame”,- pasakojo “Draugo” skaitytojams direktorė. Ji teigė, kad pati sunkiausia buvo darbo pradžia. “Pirmas dvi savaites vos spėjome suktis: klientų minios, trūko prekių, moterys dirbo pakaitomis. Po trijų mėnesių žmonių banga nuslūgo ir parduotuvės gyvenimas pradėjo tekėti normalia vaga”,- prisiminė šakiečių susidomėjimą nauja parduotuve direktorė. Turbūt daugeliui iš kitų miesto parduotuvių “Norfa” išsiskyrė itin jaukiu dizainu, tvarka, švara. Niekas nepasikeitė ir po metų.

Ką perka šakiečiai?

J. Šedbaraitė nepastebėjo, kad šakiečiai labai jaustų krizę – žmonės vis dar nemažai perka. Šiuo metu paklausios yra vasaros prekės: cukrus, actas, soda, ledai. Pastarųjų kainomis klientai ypač patenkinti, nes “Norfa” gali pasiūlyti pigiausių ledų visame mieste.

O ką mėgsta šakiečiai? Pasak direktorės, picas, “Sodžiaus” koldūnus, kurių pusė kilogramo kainuoja virš lito. Pasirodo, kokybei ne visada teikiamas prioritetas, žmonėms labiau rūpi kaina – jie linkę rinktis ne tikrą grietinę ar sviestą, o tepius riebalų mišinius. Mėgstamiausia kava – “Jacobs”, duona – “Vilniaus”.

Vienintelėje “Norfoje” galima gauti pomidorų pastos.
J. Šedbaraitė džiaugiasi plačiu saldumynų asortimentu. Moteris teigė, jog “Norfa”, priešingai nei kitų tinklų parduotuvės Šakiuose, turi didelius saldainių stendus. “Saldainių, sausainių turime daug ir įvairių. Žmonės tai jau pastebėjo, todėl sulaukiame nemažai pirkėjų”,- patenkinta J. Šedbaraitė.

Direktorė tikino galinti pasiūlyti ir kitų prekių, kurių Šakiuose nerasi: pomidorų pastos, adžikos padažo, padažų liniją “Čumach”. Ši linija pasižymi geru kainos ir kokybės santykiu, teigė J. Šedbatraitė.

Moteris pasakojo, kad labai populiarūs “Norfos” šakočiai, kurie specialiai vežami iš vieno juos gaminančio ūkininko, gyvenančio kitame rajone. Mėgstami “Norfos” šašlykai. Šių prekių žmonės dažnai užsisako iš anksto. “Jei šeštadieniui reikia, pavyzdžiui, 15 kilogramų šašlykų, nenuostabu, kad žmonės prieš kelias dienas pasirūpina jų užsisakyti. Tada bus garantuoti, kad reikiamą dieną prekę gaus. Šakočiai, šašlykai dažnai užsisakomi vestuvėms ir kitoms šventėms”,- pasakojo direktorė.

Dirbti pradeda nuo 7 val. ryto

Darbuotojų kaita, kaip teigė direktorė, parduotuvėje nėra labai didelė. “Iš pradžių priėmėme daugiau žmonių, bet paskui jie natūraliai atsisijojo. Tikrai ne kiekvienas gali dirbti tokį darbą”,- mano J. Šedbaraitė. Šiuo metu “Norfoje” yra 18 darbuotojų. Administracijoje dirba trys. Moteris sako, kad sunkiausios dienos yra ketvirtadienis, penktadienis, šeštadienis, nes tuomet “Norfoje” daugiausiai pirkėjų.

“Norfos” direktorė teigė, kad klientais su kitais tinklais jau pasidalino ir grėsmės iš jų prekybai nejaučia. “Viskas vyksta natūraliai. Kitose parduotuvėse klientų daugiau vienu metu, pas mus – kitu. Pavyzdžiui, pas mus labai daug žmonių suplaukia savaitgaliais”,- pasakojo J. Šedbaraitė.

Direktorė teigė, kad jų centrui privalumų suteikia tai, kad darbo laikas prasideda anksčiau nei kitų parduotuvių. “Mes net stebimės, kiek pirkėjų parduotuvę užplūsta nuo septintos iki aštuntos valandos ryto”,- pasakojo direktorė.

O kokie klientai šakiečiai? “Įvairių būna. Ir drausmingų, ir ne. Tačiau visokių yra, visokių reikia! Juk tada pasaulis žymiai įdomesnis”,- šypsojosi “Norfos” direktorė J. Šedbaraitė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.