Šakiuose – iškilmingas „Dojus agro“ centro atidarymas

dojus atidarymasSima KAZARIAN

Trečiadienį, birželio 29 dieną, duris atvėrė naujasis „Dojus agro“ regioninis prekybos ir techninės priežiūros centras, įsikūręs prie Šakių aplinkkelio. Tai moderniausias žemės ūkio techniko aptarnavimo centras regione.

Nuotr. Perkerpama 1,7 mln. eurų kainavusio centro atidarymo juostelė. Nuotraukoje iš kairės: UAB „Dojus Agro” vadovas Audrius Kavaliauskas, įmonių grupės „Dojus” savininkas ir valdybos pirmininkas Pranas Dailidė, „John Deere” klientų aptarnavimo ir produktų palaikymo vadovas Hartmut Armbrust, „John Deere” regiono vadovas Baltijos šalims Padraig Brady ir žemės ūkio viceministras Albinas Ežerskis.

Šakiuose – vieni didžiausių pardavimų

Naujo modernaus centro statybos, prasidėjusios 2015 m. spalį, baigėsi 2016 birželį. Į objektą investuota 1,7 mln. eurų. Pastato bendras plotas 1300 kv. m, iš jų 805 kv. m serviso salė  ir atsarginių dalių sandėlys.

Šakiai regioniniam centrui pasirinkti dėl didelio klientų rato – aplink įsikūrę daug įvairaus dydžio ūkių. „Dojus agro“ čia tenkina logistikos sąlygos, patogus susisiekimas su centriniais ofisais.

„Šakiai – simbolinė vieta. Čia gimė, augo ir ūkininkavo mūsų giminės kartos, čia augo ir mūsų įmonė. Būtent šiame krašte yra didžiausi pardavimai, parduoti 350 „John Deere“ traktorių, 95 „John Deere“ kombainai,  8 „John Deere“ savaeigiai pašarų smulkintuvai, daugiau nei 600 vienetų prikabinamos žemės ūkio technikos“, – vardijo įmonių grupės „Dojus“ vadovas Donatas Dailidė.

Jis dėkojo centro statytojams, darbuotojams, klientams, „Seb“ bankui, finansavusiam šio projekto vystymą.

Pasak „Dojaus“ įmonių grupės vadovo D. Dailidės, per 24 įmonės gyvenimo metus nepriekaištingas serviso darbas tapo įmonės vizitine kortele: „Šio centro statybos ir atidarymas yra ilgalaikės mūsų plėtros strategijos dalis, kuria siekiame sukurti geriausias sąlygas ir infrastruktūrą, skirtą aptarnauti klientų turimą techniką.“

Dėl remonto į Kauną vykti nereikės

Naujajame centre yra didžiulė serviso salė, atsarginių detalių sandėlys, įdarbinti trys nuolatiniai vadybininkai. Suvalkijos zonos priežiūrai skirtos 7 mobilios techninės priežiūros stotys, taigi remontininkai atvyks tiesiai pas klientą. Sudėtingesniems remonto darbams nuo šiol klientam nereikės vykti į Kauną, jie bus vykdomi čia.

Centre galima įsigyti žemės ūkio technikos ir atsarginių dalių, teikiamas pilnas šių mašinų servisas. Įmonė taip pat yra „John Deere“ vejų ir komunalinės technikos atstovė, tad čia parduodamos ir šios prekės. Kitos įmonės teikiamos paslaugos: prekyba naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos nuoma bei specializuotos technikos pardavimai.

Gotlybiškiuose veikęs „Dojus agro“ servisas uždaromas.

Atidaryme – „John Deere“ atstovai

Į centro atidarymą atvyko  Padraig Brady – „John Deere“ regiono vadovas Baltijos šalims ir Hartmut Armbrust, klientų aptarnavimo ir produktų palaikymo vadovas. Pastarasis pažymėjo, kad „John Deere“ gyvavimas tiesiogiai priklauso nuo pardavėjų tinklo visame pasaulyje, o „Dojus agro“ – vienas iš lyderiaujančių pardavėjų Europoje. Jis linkėjo įmonei sėkmės ir glaudaus ryšio su klientais.

Sveikinimo žodžius tarė ir į atidarymą atvykę žemės ūkio viceministras Albinas Ežerskis, meras Juozas Bertašius, Seimo narys Arvydas Vidžiūnas.

Prabangios pramogos

Atvykusiems svečiams buvo nutiestas raudonas kilimas, su vyno taure jie fotografavosi prie „Dojus agro“ logotipo. Atidarymo šventę vedė aktorius Darius Petkevičius, koncertavo dainininkė Vaida Genytė, Šakių kultūros centro pučiamųjų orkestras, liaudies šokių kolektyvas „Pynė“, vyko kitų atlikėjų pasirodymai. „Kiba“ ruošė patiekalus 400 svečių. Šventę vainikavo ugnies šou.

Ilgametės tradicijos

„Dojus agro“ kitais metais švęs 25-erių metų sukaktį. Įmonė atstovauja vieniems didžiausių žemės ūkio gamintojų: „John Deere“, „Kuhn“, pernai tapo oficialiu „Kockerling“ technikos atstovu Lietuvoje.

„Dojus agro“ Lietuvoje turi penkis prekybos taškus. Du įmonės centrai veikia Kaune ir Šiauliuose, Regioniniai centrai įsikūrę Panevėžyje, Vilniuje ir Šakiuose.

Įmonė įžengusi į Kaliningrado, Baltarusijos, Latvijos rinkas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.