Specialistai susipažino su inovacijomis rajone

nma griskabudisRugpjūčio 10 d. Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje bei Laimos Stonkuvienės įmonėje apsilankė Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Erikas Bėrontas ir grupė specialistų, kurie tęsia renginių ciklą „NMA darbuotojai – arčiau paramos gavėjų“.

Nuotr. Petro Puskunigio (kairėje) vadovaujama Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė – viena iš novatoriškiausių ne tik rajone, bet ir Lietuvoje.

Vienas iš svečių apsilankymo tikslų – susitikti su naujuoju Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentu Petru Puskunigiu, kuris dar liepos pradžioje į šias pareigas buvo išrinktas Šeduvoje (Radviliškio r.) vykusiame 24-ame asociacijos suvažiavime.
 
P. Puskunigio vadovaujama Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė – viena iš novatoriškiausių Šakių rajone. Pavyzdžiui, bendrovės fermoje gyvuliai klausosi klasikinės muzikos, specialiai parinktos mokslininkų. P. Puskunigis pasakojo, kad besiklausydamos šios muzikos karvės yra ramesnės, todėl duoda daugiau pieno. Jis atskleidė, kiek pieno duoda karvės rekordininkės, pasirodo, kad galima primelžti net 65 litrus pieno per dieną. Susitikime bendrovės vadovas, asociacijos prezidentas P. Puskunigis pabrėžė, kad prie bendrovės veiklos tobulinimo nemažai prisidėjo ir NMA administruojama parama.

L. Stonkuvienės agroservisas specializuojasi augalininkystėje. Per 22 veiklos metus jis tapo moderniu šeimos ūkiu – kartu su tėvais darbuojasi ir abu Stonkų sūnūs bei marčios. Šiame ūkyje didelis dėmesys yra skiriamas šiuolaikinėms technologijoms: darbas radijo imtuvais, GPS technologijos, dronai, modernus elevatorius ir kitos naujovės padeda efektyviau tvarkytis ūkyje. Pasak įmonės valdytojo Aleksandro Stonkaus, labiausiai atsipirkusi yra investicija į žemę, nes būtent ji šiandien leidžia didinti darbo našumą, taupyti išteklius, taikyti naujoves.

Susitikimo metu NMA vadovas E. Bėrontas pažymėjo, kad organizuojamas toks renginių ciklas ir susitikimai suteikia galimybę NMA darbuotojams ne tik pamatyti administruojamus dokumentus, bet ir įsiklausyti į žemdirbių lūkesčius, sužinoti veiklos aktualijas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.