Namų tvarkytoja: „Tai nėra prabangos reikalas“

greta tvarkytoja
Musulaikas.lt nuotr. Šakiečiai, pasak Gretos Grybaitės, dažniau renkasi atskirus darbus: baldų, kilimų ar langų valymą, o ne visų namų tvarkymą.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Jauna jurbarkietė Greta Grybaitė nuo rugsėjo pagal individualios veiklos pažymėjimą teikia įvairias valymo paslaugas – tvarko butus, gyvenamuosius namus, plauna langus, valo kilimus, baldus. Pasirodo, tarp jos klientų – ir keletas šakiečių.

Jurbarkietė keletą mėnesių panašias paslaugas teikė Vokietijoje, tačiau susiradusi darbą pagal specialybę grįžo į gimtinę. Tiesa, socialinį darbą dirbo neilgai, nes reikėjo užleisti vietą iš motinystės atostogų grįžusiai darbuotojai. Visgi mergina sėdėti sudėjusi rankų nenorėjo, tad sumanė ir savo kraštiečiams pasiūlyti užsienyje itin paklausią paslaugą.

G. Grybaitė užsiima ne tik kilimų, baldų, langų valymu, bet gali sutvarkyti namus nuo... iki, gali tik nuvalyti dulkes, išplauti grindis ar išvalyti baldus.

„Šakiuose esu buvusi kelis kartus. Teko valyti baldus, kilimus, vieni norėjo, jog sutvarkyčiau visą namą. Apskritai, žmonės renkasi, ko jiems reikia. Nuolatiniai klientai kreipiasi, kad kartą per savaitę sutvarkyčiau butą ar namą, nes yra užsiėmę žmonės ir tiesiog nori grįžti į švarius bei tvarkingus namus. Kiti nori kapitalinio sutvarkymo nuo lubų iki plintusų kartą per mėnesį. Kiti prašo sutvarkyti daugiabučių laiptines, sandėliukus“, – apie savo darbą pasakojo jurbarkietė.

Pavyzdžiui, rudeniop mergina nespėjo valyti langus, nes visi norėjo, kad prieš šaltąjį sezoną jie būtų švarūs, kiti jau rezervuoja laiką, kad namus Greta sutvarkytų prieš pat šventes.

Nors daug kam šios paslaugos asocijuojasi su prabanga, G. Grybaitė sako, kad tai nėra prabangos reikalas. Tarp jos klientų ir paprasti, bet užsiėmę žmonės, ir verslininkai ar tiesiog vyresnio amžiaus žmonės. Be to, kaip tikina pašnekovė, kainos yra prieinamos. Ji skaičiuoja pagal tai, kiek įdeda darbo, o ne tai, kokios kvadratūros būstą tvarko.

„Kartais kelių valandų užtenka, kartais pusdienio. Viename bute tik dulkes nuvalai ir švarą palaikai, o kitas prikrautas įvairių daiktų, daug darbo įdedi. Butą galiu sutvarkyti ir už 25 eurus, ir už 40 eurų. Priklauso, kiek įdedu darbo“, – sakė mergina.

Tiesa, gali kilti klausimų, kaip pasitikėti ir į namus įsileisti svetimą žmogų? Tačiau Greta sako, jog dėl to problemų nėra kilę. Būna, kad žmonės nori pamatyti, kaip ji atrodo, bet dažniausiai lengva ranka patiki būstų raktus. G. Grybaitė sako: jei šeimininkas pageidauja, gali ir šalia stovėti, merginos tai netrikdo. Ji juokauja, kad jos paslaugos moterims būtų puiki dovana artėjančių švenčių proga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.