Žemdirbiai atsipūtė po darbymečio

ukininkai sintautai
Nuotr. Kai jau rūpesčių nekelia žemės ūkio darbai, rajono ūkininkai susirenka į tradicija tapusią žemdirbių šventę.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gruodžio 2 d. rajono žemdirbiai rinkosi į tradicinę ūkininkų šventę „Po darbymečio“. Šis renginys, kurį organizavo Šakių ūkininkų sąjunga, – atokvėpis po sunkių žemės ūkio darbų, padėkojimas pažangiausiems mūsų rajono žemdirbiams.

Po rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus sveikinimo žodžio ir palinkėjimo – geresnių ateinančių metų bei gausaus derliaus kitais metais – buvo pagerbti konkurso „Metų ūkis 2016“ nugalėtojai. Meras padėkos raštais apdovanojo Vaidą ir Tadą Gurevičius, Jolitą ir Egidijų Beržvinskus bei Liuciją ir Gintarą Stalioraičius.

Šventėje sveikinimo žodžius tarė atvykęs svečias – Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Sigitas Dimaitis.

„Jūsų žemdirbiškame krašte ir oras kitoks – gaivesnis. Šiandien negaliu nekalbėti apie žemės ūkio politiką. Iš žemės ūkio rūmų savivaldos į Seimą išėjo du žmonės – Andriejus Stančikas ir Bronius Markauskas, mes visi tikimės, kad jie tinkamai gins žemdirbių interesus“, – teigė S. Dimaitis. Žemės ūkio rūmų pirmininko padėkos raštus jis įteikė ūkininkams Sigitui Duobai, Daivai Sinkevičiūtei bei Sauliui Bendžiūnui.

Svečias susirinkusiems pranešė ir džiugią žinią, kad Lietuvos žemdirbiai dar iki Naujųjų metų gaus kompensacijas už sumažintas išmokas dėl 2012–2013 m. pritaikytos moduliacijos.

Šakių ūkininkų sąjungos pirmininkas Rimantas Valiukas padėkojo šventės rėmėjams ir partneriams, su kuriais jau ne pirmus metų glaudžiai bendradarbiauja.

Šventėje dalyvavę įvairių įmonių ir firmų, kurios prekiauja žemės ūkio technika ir kita produkcija, atstovai taip pat sveikino žemdirbius, lojaliems klientams atsidėkojo dovanomis.

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Šakių skyriaus vedėja Aušrelė Pukinskienė pasidžiaugė produktyviu bendravimu su rajono ūkininkais, Šakių ūkininkų sąjungos pirmininku R. Valiuku bei rajono Žemės ūkio skyriumi, palinkėjo visiems klestėjimo.

Kalbėdamas apie nelengvą žemdirbio profesiją UAB „Agrochema“ vadybininkas Vytautas Andziulevičius žemdirbio profesiją palygino su kitomis.

„Žemdirbys kaip gydytojas augalais rūpinasi, juos gydo, o šiais metais sukiojotės po sunkmetį kaip lakūnai ir kaip mokytojai, žemdirbišką patirtį ir žinias perduodate savo vaikams, dalinatės jomis su kitais žemdirbiais“, – kalbėjo V. Andziulevičius.
Šie metai buvo nelengvi pienininkams, tačiau  UAB „Lukšių pieninė“ vadybininkė Brigita Jokūbaitienė pasidžiaugė bendrovės klientais – 280 ūkių.

„Manau, kad šių ūkininkų dėka karvė nebus įrašyta į Raudonąją knygą, jų pastangomis mūsų vaikai matys gyvas karves, ne iš vadovėlio ar kompiuterio. Pienininkų dėka šiandien valgome natūralų sūrį“, – kalbėjo bendrovės atstovė ir palinkėjo visiems ūkininkams sveikatos, kantrybės ir gerų pieno kainų bei įteikė padėkas savo ilgamečiams klientams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.