Bendrovei – dar vienas šansas

baltrunas
Nuotr. UAB „Lithidro“ atstovas Kazimieras Baltrūnas pažadėjo savivaldybės administracijai pateikti techninį projektą ir palaikyti ryšį bei per dvejus metus įgyvendinti numatytus darbus.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nesusikalbėjimai, vilkinimas ir situacijos buksavimas tęsiasi ne vienerius metus – galima konstatuoti kalbant apie Kudirkos Naumiesčio hidroelektrinę. Užtvankos nuomos procesas vyksta kone dvidešimtmetį. Savivaldybės taryba dar lapkritį nusprendė neatsižvelgti į dar vieną bendrovės prašymą pratęsti įsipareigojimų terminą ir iš dalies pakeisti pasirašytą sutartį. Tačiau prie šio klausimo grįžta ir sausį.

Jau esame rašę, kad Kudirkos Naumiestyje esančią užtvanką viešo konkurso būdu savivaldybė UAB „Lithidro“ išnuomojo dar 2009 m. Bendrovė į teismą šių metų balandį kreipėsi ir dėl to, kad Šakių rajono savivaldybės administracija neperrašo sutarties jų vardu.

UAB „Lithidro“ aiškina, kad užtvankos statybų pradėti negali, nes neturi leidimo statybai.

Bendrovės vadovas Edvardas Griškelis dėl sutarties perrašymo į savivaldybę kreipėsi ne kartą, tačiau esą nurodomi motyvai, kodėl tai nepadaroma, vis skirtingi.

UAB „Lithidro“ paskutiniuosiuose savivaldybei rašytuose raštuose prašė padaryti sutarties pakeitimą ir įsipareigojimų įvykdymo terminą pratęsti dvejiems metams ir prašymą svarstyti artimiausiame tarybos posėdyje, tai ir buvo padaryta lapkričio mėnesį.

Klausimas buvo svarstytas lapkričio mėnesio taryboje, tačiau taryba nusprendė netenkinti bendrovės prašymo. Septyniems balsavus už, 12 prieš, penkiems susilaikius, sprendimo projektui tarybos nariai nepritarė.

Nors sprendimo projektas buvo priimtas, du nauji sprendimo projektai buvo parengti ir sausio pabaigoje posėdžiavusiai tarybai. Tiesa, tvirtinant darbotvarkę, jie atidėti. Pasirodo, gruodžio 13 d. UAB „Lithidro“ vėl pateikė papildomą prašymą iš naujo svarstyti klausimą dėl sutartinių įsipareigojimų vykdymo termino pratęsimo dvejiems metams, nes bendrovė atsisakė administracinėje byloje pareikšto savo skundo (dėl įpareigojimo Šakių rajono savivaldybės administracijai perrašyti statybos leidimą UAB „Lithidro“ vardu) ir žada kreiptis į savivaldybės administraciją dėl naujo leidimo statybai išdavimo.

Be to, sausio 10 d. šiuo klausimu diskutavo ir Ūkio bei Regioninės plėtros komitetai. Tada jie nusprendė prašyti UAB „Lithidro“ pateikti techninį projektą rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriui, kuris jį įvertintų ir pateiktų išvadas. O jas kartu su techniniu projektu, pasikvietus bendrovės atstovus, dar kartą apsvarstyti ir jungtinio komiteto metu.

Tačiau bendrovė į tokį prašymą nesureagavo ir iki sausio 27 d. tarybos posėdžio projekto nepateikė. Visgi bendrovės atstovus pavyko prisikviesti į patį posėdį. Į tribūną aiškinti situacijos stojo bendrovės atstovas Kazimieras Baltrūnas, salėje sėdėjo ir pats įmonės vadovas E. Griškelis. K. Baltrūnas daugiausiai kalbėjo apie paties projekto sudėtingumą, užtrunkančius derinimus ir pan. Posėdį vedęs vicemeras Edgaras Pilypaitis ragino kalbėti koncentruotai ir iš esmės. Algimantas Damijonaitis taip pat pabrėžė, kad, nors ir yra biurokratinių kliūtčių, „iki begalybės tokie reikalai tęstis negali“. K. Baltrūnui pažadėjus su savivaldybės administracija palaikyti ryšį, o patį projektą įgyvendinti per dvejus metus, tarybos nariai paprašė techninį projektą pateikti savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriui. Taip pat prašė administracijai pateikti veiksmų planą su konkrečiomis datomis, kada ir kokius darbus planuojama atlikti, bei finansines ataskaitas už penkerius metus (balansas, pelno nuostolio ataskaitos). Tai bendrovė turėtų padaryti iki vasario 28 d.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.