Vaikų žaidimų kambarys – iš meilės vaikams, galvojant ir apie tėvus

stasiulaitiene
Nuotr. Žaidimų kambario „Jo jo“ įkūrėja“ Andra Stasiulaitienė savęs verslininke nelaiko ir tikina esanti tik mama, kurios didžiulis noras nugalėjo nuogąstavimus, ar veikla pasiteisins.


Gintarė MARTINAITIENĖ  

Šakiuose prieš porą savaičių duris atvėrė vaikų žaidimų kambarys „Jo jo“. Įkūrėja lukšietė Andra Stasiulaitienė patikina, kad tai kelerius metus brandinta idėja, pagaliau virtusi realybe. Ji pripažįsta, kad kol kas tai savotiškas pasibandymas, o jei pasiteisins, – idėjų nestokojanti moteris neatmeta galimybės plėstis.

Du pusantrų ir penkerių metų berniukus Jorį ir Joną auginanti A. Stasiulaitienė sako, kad tapusi mama pajuto, jog Šakiuose nėra ką veikti vaikams. Norėdama su sūnumis papramogauti vykdavo į Kauną, Jurbarką. Jausdama žaidimų kambario poreikį ir ryžosi šiam žingsniui. Tiesa, buvo ir abejonių, atkalbinėjimų, ar investicija pasiteisins, bet padrąsinta artimųjų ir atmetusi visus nuogąstavimus nusprendė pabandyti. Nors „Jo jo“ pirmiausiai siejasi su tokio pat pavadinimo žaisliuku, tai atsitiktinumas, nes moteris jį parinko pagal savo vaikų vardus. Šiuo pavadinimu įkūrė mažąją bendriją ir žaidimų kambarį be jokių paskolų ir paramų. Nors ieškojo didesnių patalpų, šiuo metu žaidimų kambarys įrengtas 50 kvadratinių metrų patalpose, viename iš miesto centre esančių pastatų.

„Pradžiai užtenka, o paskui matysime, plėstis minčių visada yra“, – patikina pašnekovė.

Pirmiausiai, kaip svarsto socialinį darbą baigusi moteris, reikia pasibandyti, užsitarnauti gerą vardą. Dabar ji džiaugiasi teigiamais atsiliepimais ir viliasi, kad veikla pasiteisins.

Tik užėjus į žaidimų kambarį vilioja ne tik žaidimų aikštelė su čiuožyne ir kamuoliukais bei kitais žaislais, bet ir jauki atmosfera, apgalvotos detalės. A. Stasiulaitienė patikina, kad viską kūrė pati, žaislus taip pat rinko atsižvelgdama į savo asmeninę patirtį.

„Juk esu mama“, – juokiasi moteris, savęs nelaikanti verslininke, tiesiog mama, mylinčia vaikus.

Tad ir  kūrė paslaugas, kurias siūlo kaip mama kitoms mamos. Čia mažieji galės švęsti gimtadienius, užsisakyti personažą, planuojami ir kitokie renginukai. Pavyzdžiui, praėjusį penktadienį pirmą kartą suorganizuotas „Tėvelių vakaras“, kai vaikų grupė šėlo diskotekoje su peliuku Mikiu, gaminosi peliuko ausytes ir pan. Be tėvelių! Tokius vakarus A. Stasiulaitienė planuoja rengti kiekvieną penktadienį. Be to, ir šiokiadieniais vaikučiai nuo trejų metų tiesiog galės būti atvežami ir paliekami kambaryje pažaisti, kad tėveliai galėtų skirti laiko sau, susitvarkyti būtiniausius reikalus.

„Labai daug vaikučių buvo tą savaitę per moksleivių atostogas – nebuvo kada prisėsti net pavalgyti, o šią savaitę ramiau, nes vaikai darželiuose, mokyklose. Todėl ir darbo laiką bandausi, žiūriu, kada daugiausiai lankytojų“, – sako „Jo jo“ įkūrėja, pagrindinė ir vienintelė darbuotoja.

Pavyzdžiui, išryškėjo poreikis rengti kambaryje gimtadienius – užsakyti beveik du mėnesiai į priekį po kelis gimtadienius per savaitgalį. Tad tuo metu pašaliniai lankytojai nebus įleidžiami. Kad kompensuotų tą laiką, A. Stasiulaitienė planuoja dirbti sekmadieniais.

Šiuo metu kambarys bei paslaugos orientuotos į vaikus iki 10 m., o pasiteiravus, ar negalvoja veiklos ir vyresniems, prašo neatskleisti visų jos idėjų…

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.