Dėl naudojimosi valstybine žeme

Nuo šių metų kovo 15 d. keitėsi Valstybinės žemės suteikimo laikinai naudotis žemės ūkio veiklai tvarka.

Kaip teigė Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šakių žemėtvarkos skyriaus vedėjas Algirdas Vaičiūnas, vykdant valstybinę žemės naudojimo kontrolę vis dar nemažai nustatoma savavališko žemės užėmimo, naudojimo atvejų.
„Kad nebūtų tokių situacijų, asmenys, pageidaujantys naudotis valstybine žeme, turi kreiptis į Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos teritorinį skyrių pateikdami prašymą leisti laikinai naudotis žeme. Nuo šių metų kovo 15d. gauti prašymai leisti laikinai naudotis valstybine žeme nagrinėjami pagal nustatytą tvarką pasiūlant laisvu žemės sklypu naudotis gretimų sklypų savininkams. Tad skyrius, gavęs prašymą leisti laikinai naudotis žeme, pirmiausia parengia skelbimą informuodamas, kad yra gautas prašymas dėl konkretaus žemės sklypo pageidavimo išsinuomoti. Kartu pateikiama informacija, kurie žemės sklypai ribojasi, ir jų savininkams siūloma ne vėliau kaip per 20 darbo dienų nuo pranešimo paskelbimo dienos pateikti skyriui prašymą leisti laikinai naudotis valstybine žeme“, – aiškino A. Vaičiūnas.
 
Pasak jo, skelbimas dėl siūlymo pateikti prašymą leisti laikinai naudotis valstybinės žemės plotu įdedamas Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos internetinio puslapio skelbimų rubrikoje http://www.nzt.lt/go.php/Skelbimai).

Pagal nuo šių metų kovo 15 d. įsigaliojusią leidimo laikinai naudotis valstybine žeme tvarką pirmumo teisę turi asmenys, kurių nuosavybės teise turimas ar iš valstybės nuomojamas žemės sklypas ribojasi su pageidaujamu laikinai naudotis valstybinės žemės plotu.

Per skelbime nurodytą terminą nepateikus prašymo leisti laikinai naudotis žemės plotu laikoma, kad šalia esančio žemės sklypo savininkas nepageidauja naudotis, ir skelbime nurodytas žemės plotas suteikiamas tik tokį prašymą pateikusiam asmeniui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.