Suintensyvėjo daugiabučių namų renovacija rajone

renovacija daugiabuciai
Nuotr. Šiuo metu Šakiuose intensyviai pastatų atnaujinimo darbai vyksta dviejuose V. Kudirkos gatvėje esančiuose daugiabučiuose, kurių gyventojai statybininkus kol kas mini tik geru žodžiu.


Violeta SEREDŽIUVIENĖ

Šiuo metu dažnas praeivis atkreipia dėmesį į sparčiai besikeičiantį Šakių miesto V. Kudirkos g. 80 daugiabučio namo fasadą. Šiame bei V. Kudirkos 82B gyvenamajame name pats renovacijos darbų įkarštis.

Kaip pastebi UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktorius Darius Mikelionis, daugiabučių namų atnaujinimo darbai šiuo metu vyksta ne tik Šakiuose, bet ir Lekėčiuose. Be to, tuoj prasidės ir dar kelių gyvenamųjų namų renovacija.

„Esame sutvarkę dokumentus dėl dar dviejų daugiabučių namų atnaujinimo Šakiuose – realiai darbai turėtų prasidėti dar šiemet. Po to savo eilės laukia dar vienas daugiabutis. Kitais metais turėtume pradėti renovuoti vieną namą Kudirkos Naumiestyje ir dar vieną Šakiuose“, – sakė renovacijos procesą rajone administruojančios įmonės vadovas.

Užsakovai patenkinti rangovų darbų kokybe

Laimėję daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) darbų rangovų atrankos viešuosius konkursus, šiuo metu Šakiuose V. Kudirkos g. 80 daugiabučio atnaujinimo darbus vykdo UAB „A. Žilinskis ir ko“ (sutarties vertė – 311 tūkst. 778 eurų) darbuotojai. Šakių miesto V. Kudirkos g. 82B daugiabutį namą renovuoja konkursą laimėjusi UAB „Maurema“ (sutarties vertė – 188 tūkst. 639 eurai).

Lekėčiuose Kauno gatvėje esančių dviejų gyvenamųjų namų (Nr.15 ir Nr. 15B) renovaciją vykdo konkursą laimėjusi UAB „Mačiūnai“ (bendra sutarties vertė – 220 tūkst. 618 eurų). Tikimasi, kad Lekėčiuose pastatų modernizavimo darbai bus užbaigti dar šiemet.

Pasak D. Mikelionio, prisiminus nuo 2014 m. rajone prasidėjusios renovacijos darbus ir tuometines problemas, dabar galima tik pasidžiaugti, kad jokių nesklandumų dėl statybininkų darbo kokybės jau neiškyla. Rangovai tinkamai vykdo savo įsipareigojimus. Gerų atsiliepimų apie kruopštų statybininkų darbą galima išgirsti ir iš pačių gyventojų lūpų.

Gyventojai suinteresuoti ir atsakingi

Jau baigėsi viešieji rangos darbų pirkimo konkursai dėl daugiabučių namų V. Kudirkos g. 82A ir Vytauto g. 4 Šakiuose. Dėl daugiabučių namų Šakiuose Draugystės g. 3 ir Gimnazijos g. 34 bei daugiabučio Gelgaudiškyje Suvalkiečių g. 6A vis dar negautas kredito įstaigos pritarimas darbams finansuoti. Tikimasi, kad šiemet bus baigti dar trijų daugiabučių namų atnaujinimo rangos darbų pirkimo konkursai ir kitais metais namai bus pradėti atnaujinti.

UAB „Šakių komunalinis ūkis“ vadovas pabrėžia tai, kad pastaruoju metu aktyviai renovacijos procesuose dalyvauja ir patys gyventojai, butų savininkai.

„Jeigu daugiabutyje nėra bent dviejų ar trijų aktyvių žmonių, renovacija tampa neįmanoma. Jeigu nusprendžiama atnaujinti namą, vadinasi, namo gyventojams rūpi, kad visi darbai vyktų sklandžiai ir kokybiškai. Tuomet atsiranda ir nuolatinis geranoriškas gyventojų ryšys su darbų vykdytojais bei projektą administruojančia įmone“, – apie rajone vykdomus daugiabučių namų modernizavimo procesus kalbėjo D. Mikelionis.

Nuo 2014 m. Šakių mieste jau visiškai užbaigta šešių Šaulių, Vytauto, V. Kudirkos ir Griškabūdžio gatvėse esančių daugiabučių namų renovacija. UAB „Šakių komunalinis ūkis“ vykdo šių daugiabučių namų atnaujinimui panaudotų kreditų grąžinimo administravimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.